Yoga

KINDERYOGA

Yoga Beer is bijna 10 jaar geleden begonnen als KinderYoga school met vele peuter-, kleuter-, kinder- en tieneryogagroepen.
Yoga helemaal afgestemd op de belevingswereld  van het kind. De lessen worden veelal vanuit een thema gegeven en die wordt vertaald naar oefeningen die voor kinderen uitdagend zijn. Je lichaam leren kennen en benoemen. Opmerken wanneer je kracht moet gebruiken of wanneer je lekker kan ontspannen. De lessen zijn fysiek uitdagend, maar ook met zachtheid en ontspanning, en er wordt aandacht gegeven aan de ademhaling. Aandacht voor je lichaam, je hoofd en je adem door middel van houdingen, spelletjes, stilte, geluid en ontspanning. De basis van al onze yogalessen van kinderen tot en met volwassenen is hathayoga.
Iedere dinsdagmiddag is het KinderYogamiddag bij Yoga Beer.
Om 16.00 tot 16.45 uur starten de jongste kinderen van 4-6 jaar olv Rinske.
Om 16.45 tot 17.30 uur de kinderen van 7-10 jaar olv Tamara.

En bij genoeg animo start er eventueel een kinderyogagroep op donderdagmiddag olv Rinske.

Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het originele Wobbelboard. Hiermee gaat er een hele nieuwe wereld aan oefeningen en mooie verhalen open. Door de bewegingen van de Wobbel worden de yogahoudingen uitdagender en de avonturen die we meemaken nog leuker.
Wij hebben in totaal 10 wobbels bij Yoga Beer. Zes  Wobbels en vier XL  Wobbels om te gebruiken in de  de kinder- en tienerlessen en in de OuderKindYoga les!

KinderYoga op maat.
KinderYoga op maat is individuele Yoga Coaching of Yoga op therapeutische basis.
Dit is in het bijzonder gericht op kinderen die zich niet makkelijk in een groep kunnen bewegen omdat ze meer hulp nodig hebben. Hier kan je denken aan kinderen met een lichamelijke uitdaging of voor kinderen met een lichte verstandelijke uitdaging kan yoga heel veel rust geven, maar ook kinderen waar eigenlijk niets mee is, maar om welke reden dan ook even extra een-op-een aandacht nodig hebben.
Alle kinderen zijn welkom. Welke uitdaging, diagnose of ´label´ zij dan wel of niet hebben gekregen. En uiteraard is het mogelijk dit ook met de behandelend arts of therapeut te bespreken.
Wat is mijn ervaring als KinderYogaCoach/therapeut?
Voordat ik mijn Kinderyoga opleiding heb gedaan was ik al werkzaam als natuurgeneeskundig en creatief therapeut, en heb me na de yoga opleiding verdiept in Yoga for the Special Child, yoga en traumaverwerking en yoga bij functionele buik- en hoofdpijn. Daarnaast heb ik een jaar gewerkt als therapeutisch yogadocent in medisch dagverblijf Kinderbuik in Bilthoven. Ondertussen blijf ik me bijscholen, trainingen en workshops volgen op gebied van yoga, yogamassage, kindercoaching, EFT, hooggevoeligheid, haptonomisch coachen en coachen met de elementen.
Mijn extraatje is het inzetten van mijn mediamieke vermogen waardoor ik snel kan schakelen in processen.
Inmiddels zijn wij in september 2017 gestart met de leergang Helend KinderYogaCoach. En hopen hiermee meer kindercoaches en kinderyogadocenten te kunnen laten proeven aan onze werkwijze en deze zelf te kunnen uitvoeren.
De yogales op maat voor kinderen duurt 30-45 minuten en we spreken samen af wat het beste moment voor het kind is. De lessen vinden plaats in mijn studio in Bussum, maar eventuele huisbezoeken zijn zeker bespreekbaar.

TIENERYOGA

Kinderyoga is voor tieners niet uitdagend genoeg meer en lessen voor volwassenen zijn vaak te saai en vooral met allemaal volwassenen. Juist in de tienerfase gebeurt er zoveel met je lichaam, je hoofd, je emoties en je mentale gesteldheid dat je behoefte kunt hebben aan het in contact komen en blijven met jezelf. Wie ben ik? Wat moet ik hier doen? Wat wil ik doen?
In een tieneryogales gebruiken we yogahoudingen, ontspanning, mindfulness, muziek en meditatie om juist dat te stimuleren: in contact te komen met jezelf. Om op deze manier te ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend.
Door yoga ontspan je meer, waardoor je ook beter kunt slapen en je fitter voelt.
Aan het einde van de les drinken we een kop thee met elkaar en wordt er ook even ‘gekletst’.
Waarom tieneryoga?
-Je lichaam wordt sterker, leniger en gezonder.
-Je vindt het contact met jezelf en je lichaam.
-Je leert ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken op spannende momenten zoals een spreekbeurt of examen.
-Je leert je beter te concentreren.
-Je bent oefent ook je sociale vaardigheden met de andere yogi’s in de groep
De basis van al onze yogalessen van kinderen tot en met volwassenen is hathayoga.
Onze lessen zijn;
Iedere maandag en dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur
Tiener&JongerenYoga (vanaf 15 jaar tot zolang je het leuk vindt)
En TienerYoga(vanaf 10/11 tot 15 jaar) op dinsdag van 17.45 tot 18.45 uur.

MAMMAYOGA
(pappa is ook welkom)

Dit is een les voor volwassenen. Een aandachtige yogales waarbij je zelf kan besluiten hoe intens je je practice maakt. Omdat je constant wordt gevraagd om te blijven voelen en vooral niet over je grens heen te gaan is deze geschikt voor iedereen. Beginners, terugkomend na een blessure of zwangerschap, maar ook een gevorderde yogi kan voldoening halen uit deze vorm.
De lessen zijn aandachtig voor lijf, hoofd en hart, zacht met kracht en bevat een lichte hatha flow aangevuld met een klein beetje pilates en yin-yang yoga.
Er wordt geproefd aan verschillende yoga en meditatie stijlen en zo zal iedereen zelf ontdekken wat jouw favoriete stijl is. Kracht en zacht worden afgewisseld, net als statisch en flow.  En veel aandacht voor de adem en selfhealing. Deze les is voor iedereen te volgen en er zijn maar tien matten per les beschikbaar. De basis van al onze yogalessen van kinderen tot en met volwassenen is hathayoga.
De lessen vinden plaats op:
maandagavond van 20.15 tot 21.30 uur
dinsdagavond van 20.15 tot 21.30 uur
woensdagochtend van 9.00 tot 10.15 uur

woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur online via Hangouts
vrijdagochtend van 9.00 tot 10.15 uur

Van april tot oktober zullen er ook buitenlessen  zijn op landgoed Bantam.
Hou voor data en tijden de website of instagram of facebookpagina in de gaten.
Yoga op Maat alleen of samen met partner.
Ook voor volwassenen is het mogelijk om Yoga op Maat bij ons te doen.
Dit is een privé Yogales van 60 minuten helemaal afgestemd op de cliënt en de behoefte. De les kan worden afgesloten met een Yoga Nidra, Yoga Massage of Yoga Healing voor ontspanning.

OUDERKIND/FAMILIEYOGA

Sinds de start van Yoga Beer werd er iedere maand  OuderKind-FamilieYoga georganiseerd bij Yoga Beer Bussum. Tijdens deze dagen kan je samen met je kind yoga komen doen. Of met je hele gezin! Het is een leuke, zachte en bewuste manier om tijd met je kind door te brengen. De les heeft meestal een thema en de yoga wordt voor de kleintjes gebracht in de vorm van liedjes, spelletjes, visualiseren, het lezen van een verhaaltje, dansen, masseren, fysieke oefeningen en vooral genieten! Vader, moeder, opa en oma zijn allemaal van harte welkom om mee te doen samen met hun zoon/dochter of kleinkind.
Voor gezinnen met oudere kinderen maken we uiteraard een uitdagende les!
OuderKind en Familie Yoga doen we over het algemeen alleen nog maar op aanvraag en prive, maar zo nu en dan organiseren we weer een workshop.
Op zondag 20 september staat er weer een leuke nazomer OuderKind les gepland en met mooi weer is die buiten in Spanderswoud!
Voor ouders met kinderen vanaf 2,5 jaar tot zolang jouw kind het leuk vindt om samen yoga te komen doen. Bij veel animo en erg veel leeftijdverschil zullen we de groep splitsen!
Zondag 20 september van 9.30 tot 10.30 uur in onze studio of in Spanderswoud.
Vergoeding 19,50 euro per Ouder/Kind.
Aanmelden via de website onder Reserveer een les. Aangemeld en betaald betekend gereserveerd!
Wil je een uur alleen voor jouw gezin of samen met jouw kind dan zijn de kosten 65 euro met het hele gezin of jij samen met jouw kind.

Vanaf 1 september zal olv Rinske er eens per maand op vrijdagochtend een OuderPeuterYogales zijn. Dit is een speciale les voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar met ouder.
Gepland staan nu vrijdag 18 september, 16 oktober en 13 november 2020.
De les is van 10.30 tot 11.30 uur inclusief een kopje thee.


In de Psyche & Kids (special van KEK Mama en Groter Groeien) van oktober 2012 staat een leuk artikel over de Ouder/Kind Yoga workshop bij mij in de studio!

YOGA OP SCHOOL, BSO OF KDV

Vanaf het begin van Yoga Beer (inmiddels 10 jaar) geven wij lessen op diverse basisscholen in ‘t Gooi en voor de Verlengde Schooldag georganiseerd door Versa Welzijn Bussum.
Wij zijn dan na schooltijd aanwezig om yogalessen te geven en kinderen te laten proeven aan yoga en mindfulness.
Naast basisscholen doen we dit ook op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en ook de middelbare scholen lijken hun weg naar ons te vinden.
Voor kinderen die bij SKBNM of Koningskinderen op de bso zitten is er zelfs de mogelijkheid om naar ons toe te worden gebracht.
Naast zelf les geven op scholen, trainen wij ook leerkrachten, docenten en pedagogisch medewerkers om yoga en mindfulness in de groep toe te passen. En zijn we inmiddels ook een eigen opleiding tot KinderYogaCoach gestart.

WIE ZIJN DE YOGA BEREN?

Rinske van Eck(1978)
Ik ben Rinske, KinderYogaCoach, en geboren in Hilversum. Nu samenwonend in Naarden met Niels en mijn twee zonen van 6 en 7 jaar.
Ongeveer 5 geleden ging ik met een vriendin voor het eerst mee naar een  yogales. Die eerste les was buiten bij Mandy. Geen idee wat ik er van verwachten kon. Maar na de eerste les was ik verkocht en wist ik dat ik dit meer wilde doen.
Wat ik hier al voelde en ervoer vond ik bijzonder. Na een poosje was het tijd voor meer, bij Mandy is er meer. Zo heb ik bij haar mijn eerste mindful ouderschap opleiding gedaan en het afgelopen jaar de opleiding tot Helend KinderYogaCoach.
Het vrije en ongedwongen van een kind heeft volop de ruimte in mijn les. En ook uit je hoofd en meer in je lijf vind ik heel belangrijk.

Tamara van Kesteren-Pols(1977)
Mijn naam is Tamara, KinderYogaCoach, en geboren en getogen in Amsterdam, maar ik woon al 18 jaar in Hilversum met mijn man en twee jongens van 9 en 12 jaar.  
Al ruim 9 jaar doe ik zelf aan yoga bij Mandy van Yoga Beer Bussum. Bij Mandy heb ik ook Reiki 1 en de MindfulOuderschap cursus gevolgd. Dit jaar heb ik de Helend Kinderyoga Coach opleiding afgerond. Wat ik in deze opleiding geleerd heb en mijn ervaringen van wat yoga met je doet, wil ik heel graag delen en doorgeven aan kinderen.
Ik heb heel veel zin om als jullie kinderyogajuf aan de slag te gaan bij Yoga Beer!

Mandy de Beer-Munter(1969)
KinderYogaCoach en oprichter van Yoga Beer Bussum. Daarnaast is ze moeder van iets meer dan een handvol kinderen tussen de 28 en 7 jaar.  Sinds 2005 heeft zij een eigen praktijk en in 2010 is daar een yogastudio bijgekomen. Mandy heeft de afgelopen 20 jaar diverse opleidingen gevolgd op therapeutisch, coaching, yoga en healing gebied en heeft inmiddels een rugzak vol ervaring als Natuurgeneeskundig-, Holistisch-, Systeem- & Creatief therapeut, Yogadocent, Mindfulnesstrainer en Kinder-/Gezinscoach.
Naast haar werk, studies en het runnen van een geweldig gezin deed ze vrijwilligers werk bij het Ronald MCDonaldhuis te Amsterdam & bij het Medisch kinderdagverblijf de Boemerang te Hilversum.
Ze is betrokken geweest bij het ontstaan van Knoest in Bussum, jeugdhulpverlening.
En ze heeft gewerkt als KinderYogaCoach bij Kinderbuik&co, een specialistisch centrum voor kinderen met buikpijn.
Zij was mede-oprichter van Yoga Beren Spelen Buiten, een initiatief om kinderyoga buiten aan te bieden onder alle weersomstandigheden.
En sinds september 2017 is ze gestart met het opleiden van Helend KinderYoga Coaches binnen  Yoga Beer Bussum
In haar werk gaat ze uit van het complementaire principe, lichaam en geest zijn een en gelooft ze in de perfecte imperfectie.  Mandy geeft alle tiener- & mindful/healing-yogalessen bij Yoga Beer en daarnaast kan je bij haar terecht voor de coachings, healings, fluisterconsulten en opvoedopstellingen.
Ze werkt samen met een aantal professionele partners uit Naarden & Bussum waar ze regelmatig overleg mee heeft. Klik hier voor de Yoga Beer partners.
Op haar pagina Mandy’s Soul  schrijft ze blogjes over healing en coaching binnen haar praktijk,  opvoedingservaringen binnen haar eigen gezin en haar eigen processen in het leven.
Vooral over haar eigen processen toont ze zich open en kwetsbaar zoals o.a.  boek:
En toen was het stil.. over haar verbinding met haar overleden jongste dochter en haar uitdaging met de ziekte van Lyme. #yogajuffiemetlymelijf

KARMAYOGA

Karma Yoga is een Boeddhistisch principe dat we graag onder de aandacht willen brengen in deze maatschappij.
Iemand die karma-yoga beoefent, staat actief handelend in het leven, maar doet dat zonder de vruchten ervan voor zichzelf op te eisen.
Door op deze manier zonder eigenbelang constant dienstbaar in het leven te staan, zonder winst- of verlies-oogmerk, wordt de karma yogi uiteindelijk bevrijd van het besef van persoonlijk ‘daderschap’.
Dat betekent dat als jij vrijwillig meehelpt in onze studio door je kopje af te wassen, de zaal te swifferen na een les, een keer thee te zetten of andere kleine klusjes mee uitvoert, dat jij aan Karma Yoga doet.
Mooi toch?
Velen onder jullie hebben dit al gedaan, zonder misschien te beseffen wat de mooie betekenis erachter is. Waarvoor van harte dank!
Af en toe zullen we wel eens de vraag stellen of er iemand zin heeft om met iets specifieks te helpen.
Weet dan dat niemand verplicht is en help enkel mee als jouw energievaatje voor jezelf redelijk goed gevuld is.
Het bewaken van je eigen grenzen is van groot belang en willen we graag stimuleren!

Namasté

Voor vragen, informatie of aanmelding van een yogales kan je contact opnemen met Mandy: 06-27511824 of yogabeerbussum@gmail.com