Yoga Beren

Wie zijn de Yoga Beren?

Mandy de Beer(1969) is KinderYoga Coach en oprichter van Yoga Beer Bussum. Daarnaast is ze moeder van iets meer dan een handvol kinderen tussen de 26 en 5 jaar.  Sinds 2005 heeft zij een eigen praktijk in energetisch werk en organiseerde zij meditatie- en reikicursussen.  In 2010 is er een studio bijgekomen met in eerste instantie KinderYoga en snel daarna MindfulYoga voor volwassenen. Mandy heeft diverse opleidingen gevolgd en heeft inmiddels een rugzak vol ervaring als Natuurgeneeskundig-, Holistisch-, Systeem- & Creatief therapeut, KinderYogadocent, Mindfulnesstrainer en Kinder- & Gezinscoach.
Naast haar werk, studies en het runnen van een geweldig gezin deed ze vrijwilligers werk bij het Ronald MCDonaldhuis te Amsterdam & bij het Medisch kinderdagverblijf de Boemerang te Hilversum.
In 2014/2015 is ze betrokken geweest bij het opzetten van Knoest in Bussum, jeugdhulpverlening in een nieuw jasje.
In 2016/2017 heeft ze gewerkt als KinderYogaCoach bij Kinderbuik&co, een specialistisch centrum voor kinderen met buikpijn.
Naast oprichter, docent van vele lessen en helend coach bij Yoga Beer Bussum  is zij mede-oprichter van Yoga Beren Spelen Buiten, een initiatief om kinderyoga buiten aan te bieden onder alle weersomstandigheden.
En in september 2017 is ze gestart met het opleiden van Helend KinderYoga Coaches binnen een nieuw onderdeel van Yoga Beer,  Yoga Beren Leren. Daarnaast begeleidt ze nieuwe kinderyogdocenten en kindercoaches dmv stages binnen Yoga Beer.
In haar werk gaat ze uit van het holistische/complementaire principe, lichaam en geest zijn een. ‘Intuïtie, (zelf)vertrouwen en een open mind helpen mij iedere dag weer.’

Demi Veltman (1991) is sinds begin 2015 invaljuf bij Yoga Beer en vanaf september 2016 onze yogajuf op de scholen en degene die de KinderYogaFeestjes en de Mindful Arts&Crafts Party organiseert bij Yoga Beer. Vanaf september 2017 zal ze ook de groepen Thee in het KinderYoga Atelier gaan leiden.
Na haar middelbare school heeft ze de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening gedaan en stage gelopen bij Stichting Stad in Haarlem en diverse kinderdagverblijven, peuterzalen en basisscholen in Haarlem, Utrecht en Almere. Ze heeft veel ervaring met kinderen die niet in het gewenste plaatje vallen, en werken met tieners vindt ze een geweldig leuke uitdaging en die gaat ze graag aan. Demi houdt van tekenen en schilderen en creatief bezig zijn en loopt een dag in de week stage in een kunstatelier en is ook de aangewezen juf om de creatieve feestjes bij Yoga Beer te leiden. Naast haar werk als kinderyogadocent bij Yoga Beer is ze Kunstzinnig KinderYogaCoach io binnen haar eigen praktijk www.meneernilsson.nl

Laura Veltman (1993) is vanaf september 2016 de  invaljuf  van de tieners op maandagavond en vanaf september 2017 de vast docent van de tieners op donderdagavond. Laura heeft de vooropleiding dans gedaan en heeft na de middelbare school de theateropleiding doorlopen. Met haar dans en theater achtergrond en een yogajuf als moeder was het een kleine stap om ook kinderyogadocent te worden. Naast kinderyogales geven en yogales volgen is Laura werkzaam in het bedrijfsleven.

 

Lotte Verweij,  gestart als gastdocent Mindfulness & Ouderschap bij Yoga Beer, maar sinds 2017 ook een van onze twee MindfulYoga invaljuffen!
Geboren op 16 januari 1983, communicatie gestudeerd, aangevuld met: Vernieuwend Coach, Mindfulness docent (MBSRT), Intuïtie next level.
De rode draad in mijn leven is mensen verbinden, in eerste plaats met zichzelf. Ik kan me nog goed de verwondering als kind herinneren voor het leven. Hoe kunnen we iets van die verwondering terug brengen in alle dag? Soms lijkt het alsof we eerst een heleboel hebben aangeleerd en we daarna weer gaan afleren. Voor mij zijn kinderen daarin zo waardevol. Omdat zij tijdens hun eigen ontwikkeling ouders en begeleiders veel aanreiken. Ik leer elke dag van en met mijn eigen kinderen (7 en 5 jaar). Mijn diepste wens is om mensen te inspireren en hun eigen innerlijke kracht te laten ontdekken, ervaren en ernaar gaan leven. Ik geloof er in dat als iedereen doet waar hij/zij goed in is we veel meer kunnen verwerkelijken dan we kunnen bedenken! Kwetsbaar, zacht en authentiek. We zijn tenslotte allemaal onderweg, waarom niet samen oplopen?
Met mijn kleine initiatief, spread a little love, hoop ik mensen bewust de maken van de onderlinge verbondenheid in een ogenschijnlijk afgescheiden wereld. De kaartjes die erbij horen verspreiden zich over de hele wereld waarvoor ik ontzettend dankbaar ben!
Naast invallen bij Yoga Beer voor de Yoga & Meditatielessen is Lotte ook yogadocent bij Hot Yoga ’t Gooi en schrijft ze blogs voor Yoga International over de yogalessen die ze volgt over de hele wereld tijdens haar vliegreizen als stewardess.

 

Brigitta den Ouden

Brigitta heeft haar yoga opleiding gevolgd bij Saswitha in Bilthoven. Naast het geven van Hathayoga aan volwassenen is ze gespecialiseerd in yoga voor ouderen en peuters & kleuters. Tevens geeft ze ademtherapie.
Brigitta geeft in haar eigen omgeving les en als invaldocent bij Yoga Yvonne. Brigitta is getrouwd, is moeder van twee kinderen en is naast yogadocente, werkzaam in het bedrijfsleven.

Bij Yoga Beer is Brigitta samen met Lotte invaldocent voor de Yoga & Meditatielessen voor de grote beren.

 

Vanaf september 2018 is Ellen van Gelder terug in de studio van Yoga Beer Bussum. Op donderdagmiddag geeft zij OuderenYoga. Dit doet ze vanuit haar eigen yogapraktijk YogaMetta, maar bij ons in de studio. Wil je meer weten, neem dan contact op met Ellen,  YogaMetta