MindfulKids & MindfulTeens

Wat is Mindfulness?
Mindfulness betekent niets anders dan alles wat je doet met volledige aandacht te doen. Dit is iets wat boeddhisten altijd al doen en deze beoefening wordt in het boeddhisme al eeuwen gedaan.
Dus een mindfulnesscursus is eigenlijk een aandachtstraining. Mensen die mediteren kennen het effect van met volledige aandacht in het nu zijn. En dat leer je tijdens een mindfulnesscursus.

Voor wie is Mindfulness geschikt?
Iedereen kan een mindfulnesscursus volgen en zal daar zeker iets leren of daar iets aan hebben. Het helpt minder te piekeren, minder onrustige gevoelens en minder stress gevoelens bij nieuwe uitdagingen.
Bij YogaBeerBussum hadden we voor kinderen de volgende trainingen:
Een MindfulKids, voor kinderen van de basisschool en een MindfulTeens, voor tieners vanaf de brugklas tot 17/18 jaar.
De cursussen met oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en fase van het kind en er wordt verwacht dat de kinderen thuis met de steun van ouders oefent.

Om onze kinderen te ondersteunen in hun Mindfulnesstraining de aankomende zes weken, vragen wij ouders zich op te geven voor de Mindful Ouderschapstraining die parallel loopt aan de kinder- en tienertraining. Dit zal er voor zorgen dat het proces niet alleen bij het kind zal plaatsvinden, maar ook bij de ouder en automatisch ook het gehele gezin. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit het meeste effect zou hebben en dat het geleerde in de training het beste geïntegreerd wordt in het kind, ouder en gezin.

Bovenstaande meegenomen en inmiddels genoeg ervaring om te kunnen beoordelen wat het beste werkt, hebben we besloten om de MindfulKids training om te gooien tot een Mindful Ouder & Kind training. Dus het jonge kind niet alleen de training te laten doen, maar samen met de ouder. Dit werkt voor beiden heel goed, stimuleert en beklijfd beter.

Onze trainingen zijn op maat gemaakt, gericht op de specifieke hulpvraag en kunnen individueel of in groepjes van vier worden gevolgd.

Start zesweekse training Mindful Ouder&Kind basisschool 7+ 
na de zomer van 2019
Vergoeding 299 euro in groep van maximaal 4 paren (ouder/kind)
Vergoeding 399 euro prive training (ouder/kind)

Start zesweekse training MindfulKids/MindfulTeens voor kinderen
vanaf 9 tot 13 jaar op maandag 13 mei 2019.
Vervolg dagen 20 en 27 mei en 3, 17 en 24 juni 2019

Vergoeding 180 euro in groep van maximaal 4 tieners
Vergoeding 299 euro individuele training

 

Laat de hoogte van de vergoeding je niet weerhouden om de cursus te doen. Wees zo vrij om contact met mij op te nemen om een vergoeding naar draagkracht af te spreken.
Iedere cursus heeft maximaal 4 deelnemers. Een privecursus of samen met een vriendje of vriendinnetje op een ander tijdstip is zeker bespreekbaar.