KinderYoga op maat

Naast yogalessen voor groepen kinderen is er ook een mogelijkheid om Yoga Coaching of Yoga op therapeutische basis te volgen. Ook wel Yoga op Maat genoemd. Dit is in het bijzonder gericht op kinderen die zich niet makkelijk in een groep kunnen bewegen omdat ze meer hulp nodig hebben. Hier kan je denken aan kinderen met een lichamelijke uitdaging of voor kinderen met een lichte verstandelijke uitdaging kan yoga heel veel rust geven, maar ook kinderen waar eigenlijk niets mee is, maar om welke reden dan ook even extra een-op-een aandacht nodig hebben.

Alle kinderen zijn welkom. Welke diagnose of ´label´ zij dan wel of niet hebben gekregen. En uiteraard is het mogelijk dit ook met de behandelend arts of therapeut te bespreken.

Wat is mijn ervaring als KinderYogaCoach/therapeut?
Voordat ik mijn Kinderyoga opleiding heb gedaan was ik al werkzaam als natuurgeneeskundig en creatief therapeut, en heb me na de yoga opleiding verdiept in Yoga for the Special Child, yoga en traumaverwerking, yoga bij functionele buik- en hoofdpijn gedaan en heb ik een jaar gewerkt als therapeutisch yogadocent in medisch dagverblijf Kinderbuik in Bilthoven. Ondertussen blijf ik me bijscholen, trainingen en workshops volgen op gebied van yoga, yogamassage, kindercoaching, EFT, hooggevoeligheid, haptonomisch coachen en coachen met de elementen.
Mijn extraatje is het inzetten van mijn mediamieke vermogen waardoor ik snel kan schakelen in processen.

Inmiddels zijn wij in september 2017 gestart met de leergang Creatief Helend KinderYogaCoach. En hopen hiermee meer kindercoaches en kinderyogadocenten te kunnen laten proeven aan onze werkwijze en deze zelf te kunnen uitvoeren.

De yogales op maat voor kinderen duurt 30-45 minuten en we spreken samen af wat het beste moment voor het kind is. De lessen vinden plaats in mijn studio in Bussum, maar eventuele huisbezoeken zijn zeker bespreekbaar. Naast mijn yoga achtergrond als kinderyogadocente en kindercoach ben ik ook complementair therapeut en heb ik ervaring in het werken met kinderen met een uitdaging. Ook mijn gezin kreeg te maken met uitdagingen in de ontwikkeling en opvoeding van mijn kinderen en wij kregen zelf ook een prachtige dochter met het syndroom van Down. Mijn inspiratie haal ik o.a. uit Yoga for the Special Child®. Dit is ontwikkeld door Sonia Sumar. Een Braziliaanse yogadocente die zelf een dochter met het syndroom van Down kreeg. Inmiddels heb ik een rugzak vol ervaring op het gebied van therapeutische kinderyoga en yogamassage, en heb ik veel kinderen en hun ouders weer zien lachen na een Yoga op Maat.

KinderYoga op Maat: 
In studio  55 euro
Op locatie 75 euro