KinderCoaching

Love me when I least deserve it, because that’s when I really need it’  

Ieder kind is uniek en dat willen we graag zo houden!
KinderCoaching staat voor een laagdrempelige, kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Vanaf twaalf jaar hebben we ook TienerCoaching.
Is je kind jonger dan zes jaar, dan is het zeker mogelijk om begeleiding te krijgen, maar dan doen we dat meestal met de ouder(s). OuderCoaching

Wanneer zet je KinderCoaching in?
Kindercoaching wordt ingezet als ouders het gevoel hebben dat het kind hulp nodig heeft of dat de ouders zelf het gevoel hebben hulp nodig te hebben. Soms vraagt het kind zelf direct om hulp.
Kindercoaching kan helpen bij gebrek aan (zelf)vertrouwen, problemen met het zelfbeeld, angsten en fobieën, verdriet en verlies, verbeteren sociale vaardigheden, pestproblemen, gedragsproblemen, slaapproblemen,  concentratie, pubertijd en hooggevoeligheid.
De afgelopen jaren hebben wij ervaren dat wij veel hooggevoelige kinderen met en zonder hoogbegaafdheid zich heel prettig voelen in onze praktijk. Wij durven ook te stellen dat hooggevoeligheid een specialisme van onze praktijk is.

Hoe werkt KinderCoaching?
Onze voorkeur gaat uit naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 tot 20 minuten met ouders/verzorgers en het kind. Als de klik er is maken we een afspraak voor een intakegesprek van een uur. Dit is met een of beide ouders/verzorgers soms met en soms zonder het kind. Hierna volgt het coachingstraject met het kind.
Meestal hebben we drie tot vijf sessies van 45 minuten nodig om tot een goede afronding te komen. Uitzonderingen daargelaten. De ouders zijn bij deze sessies meestal niet aanwezig, maar hun steun is wel heel belangrijk om het coachingstraject te laten slagen. Als het kind zich prettiger voelt met de ouder erbij is het uiteraard geen probleem dat ouder tijdens de coachings aanwezig is.
Na drie sessies volgt er een oudercoaching om de situatie te bespreken en te kijken of er meer nodig is en tools voor thuis mee te geven. Over het algemeen zit er in ieder kindercoachtraject één oudercoaching.

De methodieken die kunnen worden ingezet tijdens de coachings zijn: cognitieve gedragstherapie, yoga, mindfulness, familieopstellingen, creatieve werkvormen, EFT en diverse healing- en massagetechnieken.
Daarnaast kunnen we ook gebruik maken natuurcoaching buiten. Lekker buiten en spelen met de natuurelementen.
Het beetje extra wat we kunnen toevoegen is het *mediamieke vermogen van Mandy waardoor ze sneller bij de kern kan komen.

KinderCoaching Binnen gebeurt in de praktijk op de Herenstraat in Bussum. Hier, in de praktijkruimte, is ruimte om aan tafel te werken, op de grond of in de ruimte. De ruimte is ruim en er zijn dan ook verschillende mogelijkheden om te coachen.  Er kan gebruik gemaakt worden van systeemwerk, creatieve therapie, speltherapie, yogatherapie, massagetherapie en energetische therapie. Er zijn yogamatten, yogaballen, hoepels, kussens, dekens, poppen, knuffels, ballen, spelletjes, kleurtjes, papier, klei, knutselspullen en meer.
Het is in sommige gevallen ook mogelijk om de coaching bij het kind thuis te doen. Dit in overleg.

KinderCoaching Buiten is vooral voor die kinderen die fysiek meer uitdaging kunnen gebruiken en daardoor zich makkelijker openstellen. Buitenspelen is zo belangrijk voor kinderen, maar helaas is het steeds moeilijker om vrij en creatief te kunnen buitenspelen. Tijdens het buitenspelen ontwikkelen kinderen hun creativiteit, inzicht te ontwikkelen en leren ze ook verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Daarnaast gaan ze door buiten spelen hun lichaam beter leren kennen, zitten ze beter in hun vel en gaat het cognitieve stuk ook makkelijker.
Locaties in de omgeving waar ik graag werk en waar een plek voor ouders is om even een kopje koffie te drinken zijn bijvoorbeeld:
-Bij ons om de hoek bij de vijver of een klein stukje verder op de hei/bos tussen het VitusCollege en de Bussumergrintweg.
-De hei bij Heidezicht in Bussum
-Natuurmonumenten/landgoed Bantam/Brambergen in ‘s Graveland
-Op de wallen van Naarden-Vesting
-Het park in de Hilversumse Meent
Tijdens de buitencoachings kunnen we wandelen, voetballen, spelletjes spelen, hutten bouwen, vliegeren enz.

Kinder E-Coaching/Opvoedingsadvies
Wil je als ouder informatie of heb je vragen over de KinderCoaching, dan kan je dat uiteraard vrijblijvend per telefoon of email doen.
Wil je echt advies en handvatten om een situatie aan te pakken en niet direct een coachingstraject in stappen met je kind, dan valt dit onder een E-Coaching. In zo’n consult stop ik tijd, energie en mijn know-how en daar staat dan ook een investering tegenover.
Voor een email consult klik hier

*Mediamiek =  heldervoelend

“Dankjewel voor al je inzet om onze M. te helpen om nog zekerder van zichzelf te zijn,  wat is zij gegroeid en dat vind ik prachtig om te zien. Eerlijk gezegd heeft het mijn verwachtingen overtroffen, wij hebben nu een nog sterker kind dan ik dacht. Fijn dat je er voor ons allemaal was” – Irene, moeder M.

Interesse? Voor een kennismakingsgesprek ben ik telefonisch te bereiken op:

06-27511824 of per email: yogabeerbussum@gmail.com