MAENdy

MAENdy

MAENdy, daar is alles mee begonnen. De healingspraktijk van Mandy bestaat al sinds 2005.
Vind je bij Yoga Beer alles op gebied van kinderen, kleuters, tieners, ouders en opvoeding. Bij MAENdy gaat het alleen over de vrouw, maar dan wel de vrouw in iedere fase!
Het leven bestaat uit fases, en de ene fase is geweldig en de volgende kan wat minder zijn, maar zonder die fases geen jij. Alle ups en downs maken jou wie je bent.
Er zijn diverse invalshoeken en stromingen om hier naar te kijken, maar au fond verschillen ze niet zoveel van elkaar.  
MAENdy richt zich als systemisch healer op het healen, coachen, counseling en meelopen met vrouwen van 10-100 in de diverse fasen van het leven.  Met ruim 18 jaar praktijk ervaring en bijna 54 jaar levenservaring durf ik wel te stellen dat ik goed ben in wat ik doe en laat ik me nog steeds intuïtief leiden tijdens een consult.

Met het ouder worden verschuift ook mijn interesse in verdieping in de fases van de vrouw. Omdat ik zelf voel dat ik sinds een jaar of 3 in een hele nieuwe fase ben gekomen, de oudere, wijze vrouw, merk ik dat ik ook meer van deze vrouwen in mijn praktijk zie. Vrouwen die met overgangsklachten lopen of chronische aandoeningen, dit kan fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel zijn. Ik ben graag een luisterend oor.

Just like the moon it’s just a phase

Maen

Naast de consulten is het ook mogelijk om cursussen te volgen:
*Reiki I, II & III
*Kundalini Reiki
*Fluisteren
Alle drie de cursussen zijn live en/of online te volgen!
Voor meer informatie zie hieronder of: mandymunter@gmail.com

REIKI

Reiki is ongeveer 28 jaar geleden in mijn leven gekomen en heeft mij erg geholpen om meer grip op mijn migraine te krijgen. Ik ging mijn eerste Reiki cursus ongeveer 23 jaar geleden doen en dat was meteen het gevoel van thuiskomen. Drie jaar daarna deed ik Reiki II en een jaar later Reiki I. Al 23 jaar is Reiki een dagelijks onderdeel in mijn leven en volledig geïntegreerd in mijn dagelijkse routine voor mijzelf en mijn gezin. Professioneel gezien ben ik Reiki ook meteen gaan inzetten en heb inmiddels ik weet niet hoeveel mensen op de tafel en onder mijn handen gehad en ook heel velen ingewijd in deze mooie healingsvorm.

WAT IS REIKI EN WAAR IS HET ONTSTAAN?
Voor de uitleg van de betekenis verdelen we ‘reiki’ in de termen: ‘rei’ (wat universeel betekent) en ‘ki’ (wat levensenergie betekent). Het is een alternatieve geneeswijze, een energetische therapievorm.
Waar komt het vandaan?
Reiki is neergezet door Mikao Usui in Japan en wordt sinds ongeveer 1920 onderwezen.
Naast de Usui stroming zijn er meerdere stromingen.
Ik heb zelf na de traditionele Reiki Usui nog Shambhala en Kundalini Reiki gedaan. Ook deze cursussen kan je bij mij doen.
Reiki is dus universele levensenergie en door die te laten stromen helpt dit blokkades weg te nemen en boost het het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Als je energie niet goed meer stroomt, kunnen er blokkades ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Dit kan klachten geven op die verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie etc.). Reiki gaat naar de oorzaak toe. Het helpt je om weer in balans te komen.
De behandelingen zijn in principe gebaseerd op handposities, maar het is ook mogelijk om een sessie op afstand te ervaren. Het klinkt misschien zweverig, maar als je je bezeert dan is vaak het eerste wat je doet… met je hand naar de pijnlijke plek gaan. Net zoals moeders dat automatisch bij hun kinderen doen. Naast mensen kan het ook ingezet worden voor dieren. 

In mijn praktijk ben je welkom voor een Healing, dat is Reiki met mijn eigen sausje.
Maar je kan ook zelf een Reiki cursus volgen, live of online.
Reiki I
Reiki II
Reiki III Masterschap
Kundalini Reiki

Kundalini Reiki is een Reiki variant met meerdere mogelijkheden en zelf ervaar ik het als een nog krachtigere energie en healingsvorm. Vanaf Reiki II werk je met symbolen, in de Kundalini Reiki werk je volledig vanuit intentie.

Interesse in een afspraak voor een healing of wil je zelf de cursus volgen:mandymunter@gmail.com

FLUISTERRAPPORT of FLUISTERCURSUS

´Fluisteren is luisteren zonder woorden´

Deze methode zet ik vooral in bij hele jonge kinderen en babies of bijvoorbeeld mensen met een beperking die niet regulier kunnen communiceren. Voor kinderen tot 10 jaar kunnen we fluisteren met de hulpvraag van ouders. Vanaf 10 jaar is dit ook mogelijk, maar wel met toestemming van het kind.
“Fluisteren” is eigenlijk heel geconcentreerd luisteren naar wat het kind vertelt en nodig heeft. Een kind wil zo graag uitleggen, hoe het de wereld ziet en beleeft. Het ene kind trekt zich terug en het andere vraagt juist veel aandacht. Het is belangrijk dat het kind zich begrepen en gehoord voelt. Dit geeft vaak al een verandering te weeg. Veel kinderen zijn gevoelig voor allerlei prikkels om hen heen, wat kan leiden tot slaap-, eet- en/of gedragsproblemen. Ik fluister met kinderen van 0 – 18 jaar. Ook fluister ik met verstandelijk gehandicapten (leeftijd onbeperkt) .

Hoe werkt dit fluisteren dan?
Na het afstemmen op het kind zoals we bijvoorbeeld bij een reading doen gaan we leggen via de naam en de foto, waarbij we vooral in de ogen kijken. We luisteren naar het verhaal en kijken naar de beelden en noteren deze. Het kind vertelt ons, hoe het met hem of haar gaat, wat hij of zij leuk vindt en waar hij of zij het moeilijk mee heeft. Ik vraag ook altijd wat zij vinden van de hulpvraag die ouders hebben. Het is vaak ontroerend te luisteren naar hetgeen het kind doorgeeft, het is direct, maar ook heel zuiver. Van mijn waarnemingen maar ik een verslag, een fluisterrapport.
In dit rapport kan ik ook adviezen geven om de relatie kind/opvoeder en/of het gedrag van het kind te verbeteren. Een fluistering met een kind is heel waardevol ! Heel veel ouders zien heel snel na de fluistering, verbeteringen bij hun kind.
Het fluisteren is intensief en vraagt een hoge concentratie, maar dat is het waard!
Voor het fluisteren en het maken van het verslag ik twee keer aan het fluisteren (30 minuten) binnen twee dagen en maak daarna een rapport op (45 minuten). Het is dus heel arbeidsintensief en kost relatief veel tijd.
Meestal is één fluistering voldoende! Soms adviseer ik een coaching, maar dat is niet altijd nodig.

Wat heb ik nodig om een fluiterrapport op te maken:

   * Naam (voor- en achternaam) en de leeftijd van het kind.
   * Gezinssamenstelling
   * Uw hulpvraag voor het ‘fluisteren’.
   * Uw mobiele telefoonnummer en email
   * Een foto per mail, waarop de ogen te zien zijn.

FLUISTERCURSUS
Wil je zelf leren fluisteren?
Wij hebben een hele leuke online training om hiermee aan de slag te gaan!