Massage

Al een aantal jaren laat ik me iedere 4-6 weken masseren. Naast een heerlijkheid is het voor mijn niet van nature soepele lichaam ook een noodzaak naast de vele yogalessen die ik geef. Een weldaad, ontspannen en opgeladen rol ik dan na 1,5 uur weer van de tafel af, en na een half uur bijkomen en een kop thee kan ik er weer tegenaan.

Sinds het najaar eindigt de massage altijd met een buikmassage voor reiniging. Ik ben er niet helemaal uit of dat prettig is, maar naderhand is het heerlijk. Het zorgt voor reiniging/detox en ik heb het gevoel dat ik daarna echt heb kunnen opruimen.

De afgelopen keren merkten we dat mijn schouders en rug weer vaster gaan zitten, een bekend probleempje bij mij, maar ook best bijzonder met hoeveel ik met mijn lijf doe om het soepel te houden en het dan toch weer vast gaat zitten. Ook mijn nek werkt steeds minder makkelijk mee. Ik wijt het aan het feit dat er veel spanning in mijn leven is en de ziekte de laatste zeven maanden, alleen weet ik dan weer niet of het de Lyme is, de nekstenose of gewoon enorme spanning.
Toch irriteert het me dat het weer vast zit en ook meer pijn doet. Ik wil zo graag ruimte en zachtheid in mijn lijf.

De twee dagen na de massage voel ik me helemaal niet lekker, het lijkt wel of alles los komt en dat is niet fijn, maar wel goed. Ik heb weer meer last van mijn ledematen, gewrichten, nek en buik.
Maar na twee dagen komt er ruimte. Ruimte in mijn lijf en in mijn hoofd. En nu, een week later, lijkt het wel of ik minder pijn heb, me opgeruimder voel en weer wat vrolijker. Of het nou de mooie zonnige dagen zijn of de massage of een combinatie, doe mij maar meer van deze cocktail! Hier word ik blij van!

IMG_1852

Met dank aan Mascha Charapov voor de heerlijke massages de afgelopen jaren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *