MAENDY

MAENDY

MAENDY, daar is alles mee begonnen. De healingspraktijk van Mandy bestaat al sinds 2005.
Vind je bij Yoga Beer alles op gebied van kinderen, kleuters, tieners, ouders en opvoeding. Bij MAENDY gaat het alleen over de vrouw, maar dan wel de vrouw in iedere fase!
Het leven bestaat uit fases, en de ene fase is geweldig en de volgende kan wat minder zijn, maar zonder die fases geen jij. Alle ups en downs maken jou wie je bent.
Er zijn diverse invalshoeken en stromingen om hier naar te kijken, maar au fond verschillen ze niet zoveel van elkaar.  
MAENDY richt zich als systemisch healer op het healen, coachen, counseling en meelopen met vrouwen van 10-100 in de diverse fasen van het leven.  Met ruim 18 jaar praktijk ervaring en bijna 54 jaar levenservaring durf ik wel te stellen dat ik goed ben in wat ik doe en laat ik me nog steeds intuïtief leiden tijdens een consult.

Met het ouder worden verschuift ook mijn interesse in verdieping in de fases van de vrouw. Omdat ik zelf voel dat ik sinds een jaar of 3 in een hele nieuwe fase ben gekomen, de oudere, wijze vrouw, merk ik dat ik ook meer van deze vrouwen in mijn praktijk zie. Vrouwen die met overgangsklachten lopen of chronische aandoeningen, dit kan fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel zijn. Ik ben graag een luisterend oor.

Just like the moon it’s just a phase

Maen

Wie is Maen?
Want zo noemt iedereen mij, maar officieel Mandy Munter, 1969, is de persoon achter MAENdy.
In plaats een van uitgebreide cv met mijn opleidingen en werkervaringen deel ik liever dat waar ik blij van wordt  en wat in mijn leven allemaal belangrijk is:

Humor, healing, coaching, yoga, tassen, (mijn) kinderen, stoffen, batik, opleidingen, het strand, Indisch, tieners, dochters, koffie, circulair, zonen, wandelen, Italië, vriendinnen, jongeren, ontwikkelen, systemen, Japan, natuur, katoen, moeder, bewustwording, Reiki, naar ouders luisteren, solitair zijn, Frankrijk, mindfulness, dansen, vrouwen, meisjes, Zuid-Korea, de maan, stilte, de zon, wijsheid, schaterlachen, Scandinavie, schrijven, ontwikkelen, bewustzijn, verantwoordelijkheid nemen, energie, verbindingen, mediteren, het bos, thee en soms een wijntje, geven en ontvangen, dit en wellicht meer is Maen.

En wat ik doe? Van alles!
Ik hou van ontwikkelen en creeeren, maar ook van de processen bij mensen en in het bijzonder, vrouwen in de diverse fases van het leven.

Je bent dan ook van harte welkom voor
♡een counseling gesprek met een kop thee en een luisterend oor
♡een healing,
♡een familie- of opvoedopstelling,
♡een creatief consult,
♡een fluisterconsult,
♡een (wandel)coaching,
♡een Reiki cursus,
♡een Gentle yogales,
♡een Gentle yogales bij chronische pijn,
♡een tieneryoga of jongerenyogales vanaf 12 jaar,
♡een yogacoaching of prive yogales in de studio of bij jou thuis,
♡de opleiding tot Helend Coach,
♡en wellicht wel meer…

♡Een gesprek met een kop thee en een luisterend oor
Dit is een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten
en is geheel vrijblijvend en hier zijn geen kosten aan verbonden.
Aftasten, voelen en kijken of je een klik met mij hebt en ik met jou en of we  meer samen willen doen.
Hierna kunnen we een afspraak maken voor een van de consulten.
of
Het kennismakingsgesprek kan, als er genoeg tijd en ruimte voor is,  ook direct doorlopen van een kennismakingssgesprek naar
♡een counselling,
♡een coaching,
♡een healing,
♡een fluisterconsult,
♡een yogacoaching of prive yogales,

♡een familie- of opvoedopstelling (75-90 minuten),
♡een creatief consult (90 minuten)
een Soul Journey (90 minuten)
of
♡een rondje Vesting Walk & Talk wandelcoaching

Alle consulten zijn in principe live en op onze locatie, behalve het fluisterconsult, maar met alle veranderingen veranderen wij ook mee en zijn ook wij hybride geworden.
Dus live en/of online valt binnen de mogelijkheden.

De vergoeding voor de consulten:
75 euro (60 minuten)
90 euro (60-90 minuten)
De vergoeding is exclusief 21% btw.
Je mag de vergoeding contant voldoen of aan mij overmaken per bank.
Uiteraard ontvang je een factuur voor je administratie.

Naast de consulten kan ik je ook trainingen, cursussen en een opleiding bieden.
♡Intuïtieve ontwikkeling & het basis energiesysteem
♡Reiki cursus I, II & III en Kundalini Reiki
♡Fluisteren
♡Mindful Heartful Coaching & Parenting
♡Opleiding tot Helend (KinderYoga) Coach
♡Opvoeden vanuit Eigen Wijsheid

Ook de trainingen zijn in principe live en op onze locatie, maar kunnen ook hybride of online zijn.
Meer informatie over de trainingen Mindful Heartful Coaching & Parenting, Opleiding tot Helend (kinderyoga) Coach en Opvoeden vanuit Eigen Wijsheid vind je op Studio Yoga Beer

of: studioyogabeer@gmail.com

REIKI

Reiki is ongeveer 30 jaar geleden in mijn leven gekomen en heeft mij erg geholpen om meer grip op mijn migraine te krijgen. Ik ging mijn eerste Reiki cursus ongeveer 23 jaar geleden doen en dat was meteen het gevoel van thuiskomen. Drie jaar daarna deed ik Reiki II en een jaar later Reiki I. Al 23 jaar is Reiki een dagelijks onderdeel in mijn leven en volledig geïntegreerd in mijn dagelijkse routine voor mijzelf en mijn gezin. Professioneel gezien ben ik Reiki ook meteen gaan inzetten en heb inmiddels ik weet niet hoeveel mensen op de tafel en onder mijn handen gehad en ook heel velen ingewijd in deze mooie healingsvorm.

WAT IS REIKI EN WAAR IS HET ONTSTAAN?
Voor de uitleg van de betekenis verdelen we ‘reiki’ in de termen: ‘rei’ (wat universeel betekent) en ‘ki’ (wat levensenergie betekent). Het is een alternatieve geneeswijze, een energetische therapievorm.
Waar komt het vandaan?
Reiki is neergezet door Mikao Usui in Japan en wordt sinds ongeveer 1920 onderwezen.
Naast de Usui stroming zijn er meerdere stromingen.
Ik heb zelf na de traditionele Reiki Usui nog Shambhala en Kundalini Reiki gedaan. Ook deze cursussen kan je bij mij doen.
Reiki is dus universele levensenergie en door die te laten stromen helpt dit blokkades weg te nemen en boost het het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Als je energie niet goed meer stroomt, kunnen er blokkades ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Dit kan klachten geven op die verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie etc.). Reiki gaat naar de oorzaak toe. Het helpt je om weer in balans te komen.
De behandelingen zijn in principe gebaseerd op handposities, maar het is ook mogelijk om een sessie op afstand te ervaren. Het klinkt misschien zweverig, maar als je je bezeert dan is vaak het eerste wat je doet… met je hand naar de pijnlijke plek gaan. Net zoals moeders dat automatisch bij hun kinderen doen. Naast mensen kan het ook ingezet worden voor dieren. 

In mijn praktijk ben je welkom voor een Healing, dat is Reiki met mijn eigen sausje.
Maar je kan ook zelf een Reiki cursus volgen, live of online.
Reiki I
Reiki II
Reiki III Masterschap
Kundalini Reiki

Kundalini Reiki is een Reiki variant met meerdere mogelijkheden en zelf ervaar ik het als een nog krachtigere energie en healingsvorm. Vanaf Reiki II werk je met symbolen, in de Kundalini Reiki werk je volledig vanuit intentie.

Interesse in een afspraak voor een healing of wil je zelf de cursus volgen:mandymunter@gmail.com

FLUISTERRAPPORT of FLUISTERCURSUS

´Fluisteren is luisteren zonder woorden´

Deze methode zet ik vooral in bij hele jonge kinderen en babies of bijvoorbeeld mensen met een beperking die niet regulier kunnen communiceren. Voor kinderen tot 10 jaar kunnen we fluisteren met de hulpvraag van ouders. Vanaf 10 jaar is dit ook mogelijk, maar wel met toestemming van het kind.
“Fluisteren” is eigenlijk heel geconcentreerd luisteren naar wat het kind vertelt en nodig heeft. Een kind wil zo graag uitleggen, hoe het de wereld ziet en beleeft. Het ene kind trekt zich terug en het andere vraagt juist veel aandacht. Het is belangrijk dat het kind zich begrepen en gehoord voelt. Dit geeft vaak al een verandering te weeg. Veel kinderen zijn gevoelig voor allerlei prikkels om hen heen, wat kan leiden tot slaap-, eet- en/of gedragsproblemen. Ik fluister met kinderen van 0 – 18 jaar. Ook fluister ik met verstandelijk gehandicapten (leeftijd onbeperkt) .

Hoe werkt dit fluisteren dan?
Na het afstemmen op het kind zoals we bijvoorbeeld bij een reading doen gaan we leggen via de naam en de foto, waarbij we vooral in de ogen kijken. We luisteren naar het verhaal en kijken naar de beelden en noteren deze. Het kind vertelt ons, hoe het met hem of haar gaat, wat hij of zij leuk vindt en waar hij of zij het moeilijk mee heeft. Ik vraag ook altijd wat zij vinden van de hulpvraag die ouders hebben. Het is vaak ontroerend te luisteren naar hetgeen het kind doorgeeft, het is direct, maar ook heel zuiver. Van mijn waarnemingen maar ik een verslag, een fluisterrapport.
In dit rapport kan ik ook adviezen geven om de relatie kind/opvoeder en/of het gedrag van het kind te verbeteren. Een fluistering met een kind is heel waardevol ! Heel veel ouders zien heel snel na de fluistering, verbeteringen bij hun kind.
Het fluisteren is intensief en vraagt een hoge concentratie, maar dat is het waard!
Voor het fluisteren en het maken van het verslag ik twee keer aan het fluisteren (30 minuten) binnen twee dagen en maak daarna een rapport op (45 minuten). Het is dus heel arbeidsintensief en kost relatief veel tijd.
Meestal is één fluistering voldoende! Soms adviseer ik een coaching, maar dat is niet altijd nodig.

Wat heb ik nodig om een fluiterrapport op te maken:

   * Naam (voor- en achternaam) en de leeftijd van het kind.
   * Gezinssamenstelling
   * Uw hulpvraag voor het ‘fluisteren’.
   * Uw mobiele telefoonnummer en email
   * Een foto per mail, waarop de ogen te zien zijn.

FLUISTERCURSUS
Wil je zelf leren fluisteren?
Wij hebben een hele leuke online training om hiermee aan de slag te gaan!

Matriarchen
Een matriarch is meestal een oudere vrouw die de leiding heeft over een groep, van van haar afstammende personen. Een matriarch hoeft niet perse de vrouwelijke tegenhanger te zijn van een patriarch, maar dat kan wel. Vaak is de matriarch de oudste vrouw in een familie. Haar autoriteit over de andere leden van de familie is groot en andersom is het vertrouwen in de matriarch ook groot. Dit heeft vaak te maken met haar levenswijsheid en praktische vaardigheden en inzichten met betrekking tot bijvoorbeeld het opvoeden van kinderen
Dieren als olifanten, bijen en mieren zijn afhankelijk van de leiding van matriarchen.

Ik kom uit een hele krachtige vrouwenlijn en mijns inziens zijn mijn beide oma’s echte matriarchen. Zij hebben hun kinderen vrijwel alleen opgevoed en hebben daarnaast ook altijd gewerkt. Ook mijn moeder deed dat zo en ik ook.

Ben jij tussen de 40 en 80 en zoek je nog verdieping in je eigen persoonlijkheid en binnen je eigen proces?
Ik kan als systemisch healer met je meebewegen, kijken, schakelen en inzicht geven.

Inspiratie nodig?
Neem een kijkje op instagram.com/matriarchen/

INSPIRATIE & METHODIEKEN

Mijn inspiratie om zo goed mogelijk te kunnen coachen, begeleiden, training te geven, healen en een beetje te readen haal ik uit het leven. Mijn dagelijkse leven als Maen, moeder, partner, dochter, zus, vriendin, collega de afgelopen 50+ jaren hebben ervoor gezorgd dat ik een rugzak vol met oefenmateriaal heb, doe daar een flinke dosis nuchter logisch nadenken bij en een misschien nog grotere dosis fijngevoeligheid, dan krijg je mij als coach.
Ik ben mijn hele leven al een fijngevoelig en intuïtief mens en ontdekte al jong mijn mediamieke vermogens. Niet dat ik daar meteen heel blij mee was. Als jong meisje dacht ik dat iedereen hoorde, voelde en zag wat ik hoorde, voelde en zag. Als tiener kwam ik erachter dat dat niet zo was en begon ik mijn mediamieke kwaliteit heel vervelend en eng te vinden. Pas op mijn dertigste, op een pijnlijk kruispunt in mijn leven, ben ik er weer vrienden mee geworden en ben ik het gaan omarmen.  Sindsdien ben ik gaan trainen om er meer mee te doen, want blijkbaar was dat de bedoeling.
Ik werk intuïtief en laat me leiden door wat er zich aandient tijdens, maar ook al voor een consult.
Ik laat me inspireren door diverse wijsheden, stromingen, filosofen, esotherische, spirituele, geloven, wijsheden en enegieen en kan daardoor uit diverse vaatjes tappen. Niet een consult is hetzelfde, net als niet een mens hetzelfde is.

Om een zo’n compleet mogelijke coach/therapeut te worden heb ik de afgelopen 23 jaar opleidingen, cursussen, workshops gevolgd en ervaring opgedaan in:

-Natuurgeneeskundige therapie met een aanvulling in Ayurveda. 
Deze  gaat uit van het zelfhelend vermogen van de mens. Deze therapie heeft een holistische kijk op de mens; Lichaam, ziel en geest zijn één geheel en bij een gezond mens in balans. 

-Familieopstellingen en waarnemen in familie energie. 
Dit is een vorm van psychotherapie waarbij we systemisch werken.  Therapeuten en coaches die systemisch werken trachten door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.

-Opvoedopstellingen, zoals hierboven maar gericht op opvoedkundige vraagstukken.

-Creatieve/Kunstzinnige therapie. 
Door middel van tekenen, schilderen en boetseren je innerlijke wereld ontdekken.  Het geeft op speelse wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.

-Mindfulness en Heartfulness. 
Bij mindfulness staat het beoefenen van de gerichte aandacht centraal. Daartoe worden mildheid en vriendelijkheid in de training aangeleerd om de aandacht steeds opnieuw te richten op het voorgenomen onderwerp. 
Bij heartfulness of compassietraining wordt een volgende stap gemaakt. Er vindt verdieping plaats, het hart gaat een grotere rol spelen in het dagelijks leven. Zelfcompassie is een belangrijk onderdeel van de training. Door liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf te oefenen opent het hart zich.

-(Kinder)Yoga therapie. 
Therapeutische yoga is een mooie vorm van therapie die de mens steunt in zijn eigen herstelproces, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Yogatherapie is een aanbeveling voor iedereen die de verbinding wil maken tussen lichaam, geest en ziel. 

-Reiki, Kundalini Reiki, Shin Jin Jyutsu, Shambhala MDH en Shambhala Eenheid.
Dit zijn allemaal vormen van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Iedereen die zich er voor openstelt kan het leren.

-Chakra- & Aurahealing. 
Ook een vorm van energetisch werk met de chakra’s en de aura. Waar in mijn opleiding ook gebruik werd gemaakt van Bachbloesemtherapie, edelstenentherapie en kleurentherapie.

-Fluisteren met het (gehandicapte) kind. 
Reading via foto en op afstand.

-Intuïtieve ontwikkeling en reading. 
Nog meer verdieping in een kwaliteit die ik vanaf mijn geboorte al vanzelfsprekend inzet.

-Kindercoaching. 
Een reguliere opleiding met o.a. ontwikkelingspsychologie, cognitieve gedragstherapie, kindercoach vaardigheden en pedagogiek.

-Haptonomisch coachen. 
Daar waar coaches experts zijn in de verbale beleving, zijn haptonomen experts in taal geven aan lichamelijke ervaringen en gevoelens. De coach heeft met haptonomie toegang tot een arsenaal aan bewegingsoefeningen die ingezet kunnen worden in de coachingsessies om het zelfaccepterend en zelflerend vermogen van de coachee te vergroten. 

-Diverse Massage technieken. 
Boeddhistische Metamorfose massage, Thaise Yogamassage. VlinderMassage. Voetreflextherapie.

-Access Bars®
Waarbij een therapeut voorzichtig de 32 energetische punten op het hoofd aan, die corresponderen met de 32 energetische banen in het hoofd aanraakt om de energie te herstellen.

Om mezelf te blijven inspireren doe ik dagelijks yoga en meditatie (mindfulyoga, healingyoga, yinyoga, anusarayoga en space & flow movement)
Doe ik een dagelijkse self-healing. Wandel ik iedere dag, dit helpt mij los te laten en op te laden
En ik ben graag aan het ontwikkelen en aan het creëren, zoals de kinderyogakaarten of de BatikBags. Ik hou van diverse materialen en om te ontdekken wat je daarmee kan. Creativiteit is belangrijk voor me, net als de ontmoetingen en wandelingen met mooie mensen in mijn leven. Ik doe regelmatig workshops op diverse creatieve gebieden om mezelf te blijven inspireren.
Ik vind voeding al mijn hele leven een uitdaging en ben sinds 25 jaar vegetarisch gaan eten. Sinds een jaar of 12 leef ik zoveel mogelijk met de seizoenen en de maan, dit zorgt ervoor dat ik meer in mijn kracht kan blijven. Hier komt ook de inspiratie van bijvoorbeeld de antroposofie, maar ook andere natuurgerichte stromingen en de fasen van de maan vandaan.