Inspiratie & methodieken

Mijn inspiratie om zo goed mogelijk te kunnen coachen, begeleiden, training te geven, healen en een beetje te readen haal ik uit het leven. Mijn dagelijkse leven als Maen, moeder, partner, dochter, zus, vriendin, collega de afgelopen 50+ jaren hebben ervoor gezorgd dat ik een rugzak vol met oefenmateriaal heb, doe daar een flinke dosis nuchter logisch nadenken bij en een misschien nog grotere dosis fijngevoeligheid, dan krijg je mij als coach.
Ik ben mijn hele leven al een fijngevoelig en intuïtief mens en ontdekte al jong mijn mediamieke vermogens. Niet dat ik daar meteen heel blij mee was. Als jong meisje dacht ik dat iedereen hoorde, voelde en zag wat ik hoorde, voelde en zag. Als tiener kwam ik erachter dat dat niet zo was en begon ik mijn mediamieke kwaliteit heel vervelend en eng te vinden. Pas op mijn dertigste, op een pijnlijk kruispunt in mijn leven, ben ik er weer vrienden mee geworden en ben ik het gaan omarmen.  Sindsdien ben ik gaan trainen om er meer mee te doen, want blijkbaar was dat de bedoeling.
Ik werk intuïtief en laat me leiden door wat er zich aandient tijdens, maar ook al voor een consult.
Ik laat me inspireren door diverse wijsheden, stromingen, filosofen, esotherische, spirituele, geloven, wijsheden en enegieen en kan daardoor uit diverse vaatjes tappen. Niet een consult is hetzelfde, net als niet een mens hetzelfde is.

Om een zo’n compleet mogelijke coach/therapeut te worden heb ik de afgelopen 23 jaar opleidingen, cursussen, workshops gevolgd en ervaring opgedaan in:

-Natuurgeneeskundige therapie met een aanvulling in Ayurveda. 
Deze  gaat uit van het zelfhelend vermogen van de mens. Deze therapie heeft een holistische kijk op de mens; Lichaam, ziel en geest zijn één geheel en bij een gezond mens in balans. 

-Familieopstellingen en waarnemen in familie energie. 
Dit is een vorm van psychotherapie waarbij we systemisch werken.  Therapeuten en coaches die systemisch werken trachten door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.

-Opvoedopstellingen, zoals hierboven maar gericht op opvoedkundige vraagstukken.

-Creatieve/Kunstzinnige therapie. 
Door middel van tekenen, schilderen en boetseren je innerlijke wereld ontdekken.  Het geeft op speelse wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.

-Mindfulness en Heartfulness. 
Bij mindfulness staat het beoefenen van de gerichte aandacht centraal. Daartoe worden mildheid en vriendelijkheid in de training aangeleerd om de aandacht steeds opnieuw te richten op het voorgenomen onderwerp. 
Bij heartfulness of compassietraining wordt een volgende stap gemaakt. Er vindt verdieping plaats, het hart gaat een grotere rol spelen in het dagelijks leven. Zelfcompassie is een belangrijk onderdeel van de training. Door liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf te oefenen opent het hart zich.

-(Kinder)Yoga therapie. 
Therapeutische yoga is een mooie vorm van therapie die de mens steunt in zijn eigen herstelproces, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Yogatherapie is een aanbeveling voor iedereen die de verbinding wil maken tussen lichaam, geest en ziel. 

-Reiki, Kundalini Reiki, Shin Jin Jyutsu, Shambhala MDH en Shambhala Eenheid.
Dit zijn allemaal vormen van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Iedereen die zich er voor openstelt kan het leren.

-Chakra- & Aurahealing. 
Ook een vorm van energetisch werk met de chakra’s en de aura. Waar in mijn opleiding ook gebruik werd gemaakt van Bachbloesemtherapie, edelstenentherapie en kleurentherapie.

-Fluisteren met het (gehandicapte) kind. 
Reading via foto en op afstand.

-Intuïtieve ontwikkeling en reading. 
Nog meer verdieping in een kwaliteit die ik vanaf mijn geboorte al vanzelfsprekend inzet.

-Kindercoaching. 
Een reguliere opleiding met o.a. ontwikkelingspsychologie, cognitieve gedragstherapie, kindercoach vaardigheden en pedagogiek.

-Haptonomisch coachen. 
Daar waar coaches experts zijn in de verbale beleving, zijn haptonomen experts in taal geven aan lichamelijke ervaringen en gevoelens. De coach heeft met haptonomie toegang tot een arsenaal aan bewegingsoefeningen die ingezet kunnen worden in de coachingsessies om het zelfaccepterend en zelflerend vermogen van de coachee te vergroten. 

-Diverse Massage technieken. 
Boeddhistische Metamorfose massage, Thaise Yogamassage. VlinderMassage. Voetreflextherapie.

-Access Bars®
Waarbij een therapeut voorzichtig de 32 energetische punten op het hoofd aan, die corresponderen met de 32 energetische banen in het hoofd aanraakt om de energie te herstellen.

Om mezelf te blijven inspireren doe ik dagelijks yoga en meditatie (mindfulyoga, healingyoga, yinyoga, anusarayoga en space & flow movement)
Doe ik een dagelijkse self-healing. Wandel ik iedere dag, dit helpt mij los te laten en op te laden
En ik ben graag aan het ontwikkelen en aan het creëren, zoals de kinderyogakaarten of de BatikBags. Ik hou van diverse materialen en om te ontdekken wat je daarmee kan. Creativiteit is belangrijk voor me, net als de ontmoetingen en wandelingen met mooie mensen in mijn leven. Ik doe regelmatig workshops op diverse creatieve gebieden om mezelf te blijven inspireren.
Ik vind voeding al mijn hele leven een uitdaging en ben sinds 25 jaar vegetarisch gaan eten. Sinds een jaar of 12 leef ik zoveel mogelijk met de seizoenen en de maan, dit zorgt ervoor dat ik meer in mijn kracht kan blijven. Hier komt ook de inspiratie van bijvoorbeeld de antroposofie, maar ook andere natuurgerichte stromingen en de fasen van de maan vandaan.