Helende voeding

Ik ben al vele jaren heel bewust wat betreft voeding. Tenminste dat dacht ik altijd
Sinds een jaar of 20 eet ik vegetarisch en let ik bewust op wat ik eet en wat ik niet eet. Toen ik een aantal jaar geleden werk gerelateerd met voeding bezig was, kwam ik er achter dat ik eigenlijk een eetstoornis heb en dat ik het moeilijk vind om mezelf te voeden. Ik kan voeding zover elimineren dat ik eigenlijk alleen nog maar warm of koud water ga drinken. Toch was ik best geschokt dat ik een eetprobleem had en nog heb en dat ik dat nu dan ook echt onder ogen moest zien en daar wat mee moest.

Sinds ik me hier bewust van ben probeer ik er beter mee om te gaan, maar nog steeds blijft het een uitdaging. Sinds dat de Lyme in mijn leven is gekomen probeer ik suiker, gluten en alcohol volledig uit mijn voedingspatroon te schrappen. En dat gaat over het algemeen heel goed, maar zo nu en dan heb ik er gewoon geen zin in. Geen zin in dat verantwoordelijke gedoe en neem ik dus de vervelende klachten nadien er maar bij.
Nu gebruikte ik al vrijwel geen suiker en ben ik geen alcoholmisbruiker, maar toen ik opmerkte waar suiker allemaal ‘verborgen’ nog inzit, was het duidelijk dat ik meer suiker binnenkreeg dan ik me realiseerde.

Toch is het echt zo dat ik als ik me streng aan het dieet hou ik me beter voel. Van gluten krijg ik echt pijn in mijn buik en suiker zorgt dat ik me zieker voel. In dit proces heb ik heel veel steun bij de boeken : Lyme natuurlijk genezen en De spirituele dimensie van de ziekte van Lyme, beiden van Willem Jacobs.
Deze boeken zijn een beetje mijn leidraad in mijn helingsproces.

Terugkomend op voeding. Voeding is echt helend als je het juiste, in de juiste hoeveelheid, op het juiste moment krijgt, maar het uitzoeken vind ik nog een hele toer.
Naast mijn eigen zoektocht naar heling ben ik ook bezig om mijn eigen kinderen te helpen. Een van mijn kinderen is 10 van de 12 maanden verkouden, heeft last van hooikoorts en reageert allergisch op fruit. Voor hem zijn we nu ook aan het kijken naar zijn voedingspatroon en hebben nu een week de lactose uit zijn dieet geschrapt. Er is nu al verandering en dat is geweldig, maar ook weer de realisatie dat lactose ook in ik weet niet hoeveel dingen zit.

Voeding, ik doe mijn best om er vrienden mee te worden zodat het me kan gaan helen, en mijn gezin.

humorglutenlactose


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *