De leukste kinderyoga inspiratie lessen!

De leukste kinderyoga inspiratie lessen!

Het is oktober en dat is de start vol super leuke kinderyoga thema’s.
Met een seizoen vol wisselingen en feesten kan je elke week met de leukste lessen komen.
Hier wat tips en natuurlijk mijn eigen favorieten 🙂

*We starten met de herfst les. Een les met de kleinste over de boom, denk aan de Wandelende boom, en de boom die zijn blaadjes loslaat en wat dacht je van alle kleuren. Houdingen als de berg, de boom, de muis (paddenstoel), de houthakker, rollende boomstammen, soepje maken, broodje bakken, voor de allerkleinste een zoekplaat herfst gebruiken met de eekhoorn, de uil, de egel enz. En kastanjes gebruiken voor massage. Genoeg ideeën!
*De kabouter les. Die kan je bij de herfst les doen, maar ook los koppelen. Vooral leuk met de peuters en kleuters. Veel elementen van de herfst les kan je hierin gebruiken, maar ook de puntmuts ademhaling, op een grote paddenstoel met beweging, kabouterhuisje maken (de hond), het liedje voetje voor voetje met tellen, buikademhaling als de kabouters moe zijn, vlinder (kabouter zit).
*De Halloween les is een les voor de wat oudere kinderen. Onze houdingen krijgen spooky namen ( je kan alle houdingen gebruiken die je wilt en je fantasie om er iets spannends van te maken). De ademhaling iets meer aandacht geven en de kinderen vinden het ook leuk om muziek te gebruiken. We bespreken ook angst en hoe iedereen daarmee omgaat. Een wat langere ontspanning om iedereen weer relax naar huis te laten gaan.
*Voor de kleinste deed ik in deze week de les het kleine spookje met het prentenboek spookje Spartacus, heel lief. Ook hier passen we houdingen aan naar een spookje, maar bijvoorbeeld ook andere spannende dingen zoals de spin, een slang. Bij de allerkleinste doe ik de ontspanning met een kleurplaat.
*De Thanksgiving les nemen we kort mee. Thanksgiving benoemen we, maar gaan meteen door naar dankbaarheid. Deze les komt vaker in het jaar terug. Eind van het jaar en eind van het seizoen kijken we ook bewust naar dankbaarheid. Deze les voor de wat oudere kinderen sluiten we af met tekenen of het maken van mandala.
*De terug naar het licht les, 21 december, midwinter. Ook deze les doen we met iedereen van groot tot klein.
*Sint en Kerst lessen ik denk dat die voor de hand liggen en dat je met een beetje fantasie alle kanten op kan, bijvoorbeeld de kadootjes in en uit pak massage.
*De Eindejaarsles, een belangrijke les, net als de start van het nieuwe jaar.
Stilstaan bij wat was en wat komt, intenties neerzetten, dankbaar zijn.
Deze les doen we van klein tot groot, uiteraard aangepast op leeftijd

In de eindejaar lessen zitten veel stilte en contemplatiemomenten. Natuurlijk afgestemd op de leeftijd.

Mijn favoriete lessen?
Met de allerkleinste vind ik de herfstlessen heel leuk
Met de kinderen, tieners en volwassenen hou ik toch wel erg van de dankbaarheid en terug naar het licht lessen. De lessen die net iets meer doen en geven.

Ik wens je een heerlijk najaar vol inspiratie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *