De cirkel is rond

Iedere keer vind ik het weer prachtig hoe omstandigheden die in eerste instantie het gevoel van stress, verdriet, onrust of pijn geven, uiteindelijk voor iets nieuws en iets anders zorgen. Hoe we door vertrouwen te blijven houden alles altijd weer goed komt en in sommige gevallen zelfs beter wordt.

Zo was mijn eerste reactie afgelopen december bij het horen dat wij de studio moeten verlaten, eerst vervelend, daarna stress en vlak daarna overgave, want ik heb vanaf dag 1 gezegd dat deze plek nog niet de plek is waar ik wil blijven, ook al voelt deze fijn.
Daarnaast heb ik de afgelopen jaren steeds gevoeld dat ik nog iets moet doen, nog een verandering wil doen, werk gerelateerd. Ik ben de afgelopen jaren steeds minder kinderyoga en kindercoachings gaan geven, dat doet Rinske, en ik ben me meer gaan richten op dat waar ik ooit mee begonnen was, begeleiding en healing van ouders en vrouwen en het ontwikkelen van nieuwe producten en de opleidingen.
Mijn grootste valkuil tijdens veranderingen is dat ik niet goed een grens aan kan geven en dat ik heel slecht ben in afscheid nemen en ergens een punt achter zetten. Eigenlijk geef ik dat mijn hele leven al uit handen.
Maar ook nu weer, wordt dat wat ik wel gewenst hebt, gewoon geregeld op een andere manier.

Om mijn nieuwe beweging nog een duwtje te geven, gebeurde er twee weken geleden, ook weer zoiets moois wat bij mij zorgde voor verdriet van afscheid nemen en tegelijkertijd dankbaarheid voor wat er is geweest kon ervaren.
Twee weken geleden kreeg ik een berichtje van Eva. Eva is een van onze jongerenyogi’s en is het tweede kindje wat bij mij binnenkwam in de studio toen we gingen starten met kinderyoga 12 jaar geleden. Eva was toen 9 jaar en een gezellige, kletsgrage stuiterbal en dat is ze tot de dag van vandaag nog steeds. Inmiddels leert ze voor juf en ik denk dat de kinderen geen leukere juf kunnen hebben!
Maar Eva studeert in Zwolle en in de kerstvakantie is het haar eindelijk gelukt een kamer te vinden in Zwolle en dat betekend geen yoga meer in Bussum op woensdagavond.
De afgelopen jaren zijn er veel tieners gaan studeren, naar het buitenland vertrokken, weer teruggekomen en ik weet dat Eva ook vast nog eens terugkomt!
Maar voor nu Eva gaat onze studio verlaten en ze is in alle drie onze Bussumse studio’s een trouwe yogi geweest, maar het is tijd om haar vleugels uit te slaan.

Dank je wel lieve Eva voor jou uiterst altijd vrolijke, gezellige, drukke maar lieve en hilarische aanwezigheid de afgelopen bijna 12 jaar. Ik ga je missen, maar ik weet dat het geweldig goed met je gaat en dat is het belangrijkste <3

Voor mij is de cirkel rond. Ik sluit het lesgeven in kinderyoga af, wat ik de afgelopen 12 jaar met enorm veel plezier heb gedaan. En met alle lockdowns de afgelopen twee jaar, zijn we ook goed geworden in hybride lessen, dus ook een grote studio is niet meer nodig. Ik heb de Herenstraat los gelaten en weet dat er een andere mooie plek op mijn pad gaat komen. Alles komt zoals het moet zijn.

Eva


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *