Coaching

KINDER/TIENER/OUDERCOACHING

Al jaren kan je bij Yoga Beer terecht voor kinder-, tiener- en oudercoaching.
Een laagdrempelige, kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding voor kinderen, tieners en hun ouders om snel weer de touwtjes zelf in handen te nemen.

Wanneer kan je coaching via Yoga Beer inzetten?
Meestal wordt coaching ingezet als ouders het gevoel hebben dat het kind hulp nodig heeft of dat de ouders zelf het gevoel hebben hulp nodig te hebben. Soms vraagt het kind zelf direct om hulp.
Yoga Beer Coaching kan helpen bij gebrek aan (zelf)vertrouwen, problemen met het zelfbeeld, angsten en fobieën, verdriet en verlies, verbeteren sociale vaardigheden, pestproblemen, gedragsproblemen, slaapproblemen,  concentratie, pubertijd en hooggevoeligheid.
De afgelopen jaren hebben wij ervaren dat wij veel hooggevoelige kinderen en ouders met en zonder hoogbegaafdheid zich heel prettig voelen in onze praktijk. Wij durven ook te stellen dat hooggevoeligheid een specialisme van onze praktijk is.

Hoe werkt Coaching bij Yoga Beer?
Onze voorkeur gaat uit naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 tot 20 minuten met ouders/verzorgers en het kind.
Als de klik er is maken we een afspraak voor een coach gesprek van een tot anderhalf uur met een of beide ouders/verzorgers zonder het kind.
In dit gesprek richten we ons op de hulpvraag van de ouder(s) vanuit het ouderschap, dus nog niet vanuit het kind. Mijn ervaring is dat we hiermee heel vaak al heel veel in gang kunnen zetten en soms zelf het desbetreffende kind niet hoeven te zien. Dit vraagt wel om openheid en kwetsbaarheid van de ouder(s).
Naar aanleiding van dit gesprek gaan ouders naar huis met tools en kennis en gaan ze daar zelf mee aan de slag binnen het gezin. Als blijkt dat dit nog niet voldoende is, maken we een afspraak met het kind om het traject te vervolgen.
Ik zie het het kind dan zo’n drie keer en maak daarna weer een afspraak met ouders om te kijken of er een positieve verandering in gang is gezet.
Meestal hebben we drie tot vijf sessies van 45 minuten nodig om tot een goede afronding te komen. Uitzonderingen daargelaten.

Deze manier van coachen doen we met ouders en kinderen samen tot 10/11 jaar. Tieners komen over het algemeen zelf en vaak ook meer uit eigen beweging. Hierbij is de steun van de ouders heel belangrijk, maar is de start met een oudercoaching niet nodig, maar kan wel positief bijdragen in het vervolg proces. Tieners zijn een bijzondere groep, geen kinderen meer, maar ook nog niet helemaal volwassen. Speciaal voor deze groep een manier van coachen die aansluit op de wereld van tieners in het tempo van de tiener en dat is voor de een snel en de ander iets rustiger. Voor de een is het fijn om te kletsen en de ander wilt meer bewegen. De een wilt ontspannen en een ander wilt tekenen of een andere creatieve activiteit doen. Het is allemaal mogelijk en word afgestemd met de tiener.
Naast de live coaching kunnen tieners die bij ons komen ons ook per mail of app bereiken en stimuleren we ze zo zelfstandig mogelijk het contact te onderhouden en afspraken te maken.

De methodieken die kunnen worden ingezet tijdens de coachings zijn: cognitieve gedragstherapie, yoga, mindfulness, familieopstellingen, creatieve werkvormen, EFT en diverse healing- en massagetechnieken.
Daarnaast kunnen we ook gebruik maken natuurcoaching buiten. Lekker buiten en spelen met de natuurelementen.
Het beetje extra wat we kunnen toevoegen is het *mediamieke vermogen van Mandy waardoor ze sneller bij de kern kan komen.
Om de coaching zo snel en positief mogelijk te laten verlopen gaan we uit van een intrinsieke motivatie.
Intrinsieke motivatie is de motivatie die vanuit de persoon zelf komt. Als een persoon intrinsiek gemotiveerd is voert hij een handeling uit omdat hij het graag wil, niet omdat hij van buiten af wordt gemotiveerd dit te doen.

Coaching Binnen gebeurt in de praktijk op de Herenstraat in Bussum. Hier, in de praktijkruimte, is ruimte om aan tafel te werken, op de grond of in de ruimte. De ruimte is ruim en er zijn dan ook verschillende mogelijkheden om te coachen.  Er kan gebruik gemaakt worden van systeemwerk, creatieve therapie, speltherapie, yogatherapie, massagetherapie en energetische therapie. Er zijn yogamatten, yogaballen, hoepels, kussens, dekens, poppen, knuffels, ballen, spelletjes, kleurtjes, papier, klei, knutselspullen en meer.
Het is in sommige gevallen ook mogelijk om de coaching bij het kind thuis te doen. Dit in overleg.

Coaching Buiten is vooral voor die kinderen die fysiek meer uitdaging kunnen gebruiken en daardoor zich makkelijker openstellen. Buitenspelen is zo belangrijk voor kinderen, maar helaas is het steeds moeilijker om vrij en creatief te kunnen buitenspelen. Tijdens het buitenspelen ontwikkelen kinderen hun creativiteit, inzicht te ontwikkelen en leren ze ook verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Daarnaast gaan ze door buiten spelen hun lichaam beter leren kennen, zitten ze beter in hun vel en gaat het cognitieve stuk ook makkelijker.
Locaties in de omgeving waar ik graag werk en waar een plek voor ouders is om even een kopje koffie te drinken zijn bijvoorbeeld:
-Bij ons om de hoek bij de vijver of een klein stukje verder op de hei/bos tussen het VitusCollege en de Bussumergrintweg.
-De hei bij Heidezicht in Bussum
-Natuurmonumenten/landgoed Bantam/Brambergen in ‘s Graveland
-Op de wallen van Naarden-Vesting
-Het park in de Hilversumse Meent
Tijdens de buitencoachings kunnen we wandelen, voetballen, spelletjes spelen, hutten bouwen, vliegeren enz.

E-Coaching/Opvoedingsadvies
Wil je als ouder informatie of heb je vragen over de Coaching, dan kan je dat uiteraard vrijblijvend per telefoon of email doen.
Wil je echt advies en handvatten om een situatie aan te pakken en niet direct een coachingstraject in stappen met je kind, dan valt dit onder een E-Coaching. In zo’n consult stop ik tijd, energie en mijn know-how en daar staat dan ook een investering tegenover.
Voor een email consult klik hier
*Mediamiek =  heldervoelend

Recensies:
“Met mijn dochter kindercoaching gedaan bij Mandy. Heel fijn gegaan met een positief resultaat. Hier kan ze verder mee. Mocht het in de toekomst nog nodig zijn dan komen we zeker terug.” –  MarieJose moeder S.

“Dankjewel voor al je inzet om onze M. te helpen om nog zekerder van zichzelf te zijn,  wat is zij gegroeid en dat vind ik prachtig om te zien. Eerlijk gezegd heeft het mijn verwachtingen overtroffen, wij hebben nu een nog sterker kind dan ik dacht. Fijn dat je er voor ons allemaal was” – Irene, moeder M.

FLUISTERCONSULT

Fluisteren is een methode om contact te maken met baby’s, kleine kinderen of mensen met een beperking die om welke reden dan niet op de reguliere manier kunnen communiceren.
Voor een fluisterconsult hoef ik een kind niet ‘live’ te zien, maar gebeurt het hele consult op afstand. Ik maak contact met de energie van het kind en kan met de vraag van ouders of verzorgers in gesprek met het kind.
Uiteraard kan dit ook met kinderen die wel regulier kunnen communiceren, maar waar ouders opmerken dat het niet lekker loopt, maar er de vinger niet op kunnen leggen en het tijdens een gesprek niet uit hun kind krijgen.
Tijdens het fluisteren kan er naast de reading(het lezen van de energie) ook  een healing(helen) plaatsvinden.
Voor een fluisterconsult ontvang ik een naam, geboortedatum, woonplaats en foto en eventueel het vraagstuk. Ik kan me dan net als bij een healing op afstand afstemmen op de persoon waarbij ik mag komen fluisteren en maak een uitgebreid fluisterrapport op met eventuele tips voor ouders/verzorgers.

OPVOEDOPSTELLING

Na een opleiding in Familieopstellingen, Organisatieopstellingen en het waarnemen in familie- en bedrijfsenergie, ben ik me vooral gaan verdiepen in de Opvoedopstelling.
Een opvoedopstelling werkt simpel en duidelijk en je krijgt snel inzicht in je vraagstuk. Je gaat als ouder onderzoeken wat de onderliggende dynamiek is van het vraagstuk wat je hebt, en dat kan heel verhelderend en helend werken.
Door ieder gezinslid zijn eigen plek binnen het gezin te laten innemen, kan ballast uit het verleden worden opgelost en de harmonie in het gezin terugkomen.
Vrijwel altijd is één opvoedopstelling genoeg om inzicht te krijgen, de dynamiek te veranderen en de heling te laten plaatsvinden.
De Opvoedopstelling doe ik met de ouder, zonder het kind, en duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor meer informatie, vragen en het maken van een afspraak kan je contact opnemen met Mandy 06-27511824 of yogabeerbussum@gmail.com