Coaching & Begeleiding


Een laagdrempelige, kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding voor ouders, jongeren en tieners om snel weer de touwtjes zelf in handen te nemen.

Coaching kan helpen bij gebrek aan (zelf)vertrouwen, problemen met het zelfbeeld, angsten en fobieën, verdriet en verlies, verbeteren sociale vaardigheden, pestproblemen, slaapproblemen, concentratie, pubertijd en hooggevoeligheid.
De afgelopen jaren hebben wij ervaren dat veel hooggevoelige kinderen en ouders met en zonder hoogbegaafdheid zich heel prettig voelen in onze praktijk. Wij durven ook te stellen dat hooggevoeligheid een specialisme van onze praktijk is.

Hoe werkt Coaching bij Yoga Beer?
Onze voorkeur gaat uit naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 tot 20 minuten met ouders/verzorgers en kind/tiener/jongere.
Als de klik er is maken we een afspraak voor een coach gesprek van een tot anderhalf uur met een of beide ouders/verzorgers zonder het kind/tiener/jongere.
In dit gesprek richten we ons op de hulpvraag van de ouder(s) vanuit het ouderschap, dus nog niet het kind. Mijn ervaring is dat we hiermee heel vaak al heel veel in gang kunnen zetten en vaak zelfs het desbetreffende kind niet hoeven te zien. Dit vraagt wel om openheid en kwetsbaarheid van de ouder(s).
Naar aanleiding van dit gesprek gaan ouders naar huis met tools en kennis en gaan ze daar zelf mee aan de slag binnen het gezin. Als blijkt dat dit nog niet voldoende is, maken we een afspraak met het kind of met de ouders of samen om het traject te vervolgen.

Deze manier van coachen doen we met ouders en kinderen samen tot 10/11 jaar.
Tieners en jongeren komen over het algemeen zelf en vaak ook meer uit eigen beweging. Hierbij is de steun van de ouders heel belangrijk, maar is de start met een oudercoaching niet altijd nodig, maar kan wel positief bijdragen in het vervolg proces. Tieners zijn een bijzondere groep, geen kinderen meer, maar ook nog niet helemaal volwassen. Speciaal voor deze groep een manier van coachen die aansluit op de wereld van tieners in het tempo van de tiener en dat is voor de een snel en de ander iets rustiger. Voor de een is het fijn om te kletsen en de ander wilt meer bewegen. De een wilt ontspannen en een ander wilt tekenen of een andere creatieve activiteit doen. Het is allemaal mogelijk en word afgestemd met de tiener.
Naast de live coaching kunnen tieners die bij ons komen ons ook per mail of app bereiken en stimuleren we ze zo zelfstandig mogelijk het contact te onderhouden en afspraken te maken.

De methodieken die kunnen worden ingezet tijdens de coachings zijn: cognitieve gedragstherapie, yoga, mindfulness, familieopstellingen, creatieve werkvormen, EFT en diverse healing- en massagetechnieken.
Het beetje extra wat we kunnen toevoegen is het *mediamieke vermogen van Mandy waardoor ze sneller bij de kern kan komen.
Om de coaching zo snel en positief mogelijk te laten verlopen gaan we uit van een intrinsieke motivatie.
Intrinsieke motivatie is de motivatie die vanuit de persoon zelf komt. Als een persoon intrinsiek gemotiveerd is voert hij een handeling uit omdat hij het graag wil, niet omdat hij van buiten af wordt gemotiveerd dit te doen.

E-Coaching/Opvoedingsadvies
Wil je als ouder informatie of heb je vragen over de Coaching, dan kan je dat uiteraard vrijblijvend per telefoon of email doen.
Wil je echt advies en handvatten om een situatie aan te pakken en niet direct een coachingstraject in stappen met je kind, dan valt dit onder een E-Coaching. In zo’n consult stop ik tijd, energie en mijn know-how en daar staat dan ook een investering tegenover.
Voor een email consult klik hier

Recensies:
“Met mijn dochter kindercoaching gedaan bij Mandy. Heel fijn gegaan met een positief resultaat. Hier kan ze verder mee. Mocht het in de toekomst nog nodig zijn dan komen we zeker terug.” –  MarieJose moeder S.

“Dankjewel voor al je inzet om onze M. te helpen om nog zekerder van zichzelf te zijn,  wat is zij gegroeid en dat vind ik prachtig om te zien. Eerlijk gezegd heeft het mijn verwachtingen overtroffen, wij hebben nu een nog sterker kind dan ik dacht. Fijn dat je er voor ons allemaal was” – Irene, moeder M.

FLUISTERCONSULT

Fluisteren is een methode om contact te maken met baby’s, kleine kinderen of mensen met een beperking die om welke reden dan niet op de reguliere manier kunnen communiceren.
Voor een fluisterconsult hoef ik een kind niet ‘live’ te zien, maar gebeurt het hele consult op afstand. Ik maak contact met de energie van het kind en kan met de vraag van ouders of verzorgers in gesprek met het kind.
Uiteraard kan dit ook met kinderen die wel regulier kunnen communiceren, maar waar ouders opmerken dat het niet lekker loopt, maar er de vinger niet op kunnen leggen en het tijdens een gesprek niet uit hun kind krijgen.
Tijdens het fluisteren kan er naast de reading(het lezen van de energie) ook  een healing(helen) plaatsvinden.
Voor een fluisterconsult ontvang ik een naam, geboortedatum, woonplaats en foto en eventueel het vraagstuk. Ik kan me dan net als bij een healing op afstand afstemmen op de persoon waarbij ik mag komen fluisteren en maak een uitgebreid fluisterrapport op met eventuele tips voor ouders/verzorgers.

Regenbooghart

OPVOEDOPSTELLING

Na een opleiding in Familieopstellingen, Organisatieopstellingen en het waarnemen in familie- en bedrijfsenergie, ben ik me vooral gaan verdiepen in de Opvoedopstelling.
Een opvoedopstelling werkt simpel en duidelijk en je krijgt snel inzicht in je vraagstuk. Je gaat als ouder onderzoeken wat de onderliggende dynamiek is van het vraagstuk wat je hebt, en dat kan heel verhelderend en helend werken.
Door ieder gezinslid zijn eigen plek binnen het gezin te laten innemen, kan ballast uit het verleden worden opgelost en de harmonie in het gezin terugkomen.
Vrijwel altijd is één opvoedopstelling genoeg om inzicht te krijgen, de dynamiek te veranderen en de heling te laten plaatsvinden.
De Opvoedopstelling doe ik met de ouder, zonder het kind, en duurt ongeveer anderhalf uur.

COACHING & HEALING METHODIEKEN

Om een zo’n compleet mogelijke coach/therapeut te worden heeft Mandy de afgelopen 18 jaar opleidingen, cursussen, workshops gevolgd en ervaring opgedaan in:

-Kindercoaching. Een reguliere opleiding met o.a. ontwikkelingspsychologie, cognitieve gedragstherapie, kindercoach vaardigheden en pedagogiek.

-Natuurgeneeskundige therapie met een aanvulling in Ayurveda. Deze  gaat uit van het zelfhelend vermogen van de mens. Deze therapie heeft een holistische kijk op de mens; Lichaam, ziel en geest zijn één geheel en bij een gezond mens in balans. 

-Familieopstellingen en waarnemen in familie energie. Dit is een vorm van psychotherapie waarbij we systemisch werken.  Therapeuten en coaches die systemisch werken trachten door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.

-Creatieve therapie. Door middel van tekenen, schilderen en boetseren je innerlijke wereld ontdekken.  Het geeft op speelse wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.

-Mindfulness en Heartfulness. Bij mindfulness staat het boefenen van de gerichte aandacht centraal. Daartoe worden mildheid en vriendelijkheid in de training aangeleerd om de aandacht steeds opnieuw te richten op het voorgenomen onderwerp. 
Bij heartfulness of compassietraining wordt een volgende stap gemaakt. Er vindt verdieping plaats, het hart gaat een grotere rol spelen in het dagelijks leven. Zelfcompassie is een belangrijk onderdeel van de training. Door liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf te oefenen opent het hart zich.

-(Kinder)Yoga therapie. Therapeutische yoga is een mooie vorm van therapie die de mens steunt in zijn eigen herstelproces, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Yogatherapie is een aanbeveling voor iedereen die de verbinding wil maken tussen lichaam, geest en ziel. 

-Reiki, Kundalini Reiki, Shambhala MDH en Shambhala Eenheid.
Dit zijn allemaal vormen van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Iedereen die zich er voor openstelt kan het leren.

-Chakra- & Aurahealing. Ook een vorm van energetisch werk met de chakra’s en de aura. Waar in mijn opleiding ook gebruik werd gemaakt van Bachbloesemtherapie, edelstenentherapie en kleurentherapie.

-Fluisteren met het (gehandicapte) kind. Reading via foto en op afstand.

-Intuïtieve ontwikkeling en reading. Nog meer verdieping in een kwaliteit die ik vanaf mijn geboorte al vanzelfsprekend inzet.

-Haptonomisch coachen. Daar waar coaches experts zijn in de verbale beleving, zijn haptonomen experts in taal geven aan lichamelijke ervaringen en gevoelens. De coach heeft met haptonomie toegang tot een arsenaal aan bewegingsoefeningen die ingezet kunnen worden in de coachingsessies om het zelfaccepterend en zelflerend vermogen van de coachee te vergroten. 

-Diverse Massage technieken. Boeddhistische Metamorfose massage, Thaise Yogamassage. VlinderMassage. Voetreflextherapie.

-Access Bars® . Waarbij een therapeut voorzichtig de 32 energetische punten op het hoofd aan, die corresponderen met de 32 energetische banen in het hoofd aanraakt om de energie te herstellen.

Voor healings verwijs ik u door naar www.maendy.nl

Voor meer informatie, vragen en het maken van een afspraak kan je contact opnemen met Mandy 06-27511824 of yogabeerbussum@gmail.com