Coaching & Healing methodieken

Om een zo’n compleet mogelijke coach/therapeut te worden heeft Mandy de afgelopen 18 jaar opleidingen, cursussen, workshops gevolgd en ervaring opgedaan in:

-Kindercoaching. Een reguliere opleiding met o.a. ontwikkelingspsychologie, cognitieve gedragstherapie, kindercoach vaardigheden en pedagogiek.

-Natuurgeneeskundige therapie met een aanvulling in Ayurveda. Deze  gaat uit van het zelfhelend vermogen van de mens. Deze therapie heeft een holistische kijk op de mens; Lichaam, ziel en geest zijn één geheel en bij een gezond mens in balans. 

-Familieopstellingen en waarnemen in familie energie. Dit is een vorm van psychotherapie waarbij we systemisch werken.  Therapeuten en coaches die systemisch werken trachten door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.

-Creatieve therapie. Door middel van tekenen, schilderen en boetseren je innerlijke wereld ontdekken.  Het geeft op speelse wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.

-Mindfulness en Heartfulness. Bij mindfulness staat het boefenen van de gerichte aandacht centraal. Daartoe worden mildheid en vriendelijkheid in de training aangeleerd om de aandacht steeds opnieuw te richten op het voorgenomen onderwerp. 
Bij heartfulness of compassietraining wordt een volgende stap gemaakt. Er vindt verdieping plaats, het hart gaat een grotere rol spelen in het dagelijks leven. Zelfcompassie is een belangrijk onderdeel van de training. Door liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf te oefenen opent het hart zich.

-(Kinder)Yoga therapie. Therapeutische yoga is een mooie vorm van therapie die de mens steunt in zijn eigen herstelproces, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Yogatherapie is een aanbeveling voor iedereen die de verbinding wil maken tussen lichaam, geest en ziel. 

-Reiki, Kundalini Reiki, Shambhala MDH en Shambhala Eenheid.
Dit zijn allemaal vormen van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Iedereen die zich er voor openstelt kan het leren.

-Chakra- & Aurahealing. Ook een vorm van energetisch werk met de chakra’s en de aura. Waar in mijn opleiding ook gebruik werd gemaakt van Bachbloesemtherapie, edelstenentherapie en kleurentherapie.

-Fluisteren met het (gehandicapte) kind. Reading via foto en op afstand.

-Intuïtieve ontwikkeling en reading. Nog meer verdieping in een kwaliteit die ik vanaf mijn geboorte al vanzelfsprekend inzet.

-Haptonomisch coachen. Daar waar coaches experts zijn in de verbale beleving, zijn haptonomen experts in taal geven aan lichamelijke ervaringen en gevoelens. De coach heeft met haptonomie toegang tot een arsenaal aan bewegingsoefeningen die ingezet kunnen worden in de coachingsessies om het zelfaccepterend en zelflerend vermogen van de coachee te vergroten. 

-Diverse Massage technieken. Boeddhistische Metamorfose massage, Thaise Yogamassage. VlinderMassage. Voetreflextherapie.

-Access Bars® . Waarbij een therapeut voorzichtig de 32 energetische punten op het hoofd aan, die corresponderen met de 32 energetische banen in het hoofd aanraakt om de energie te herstellen.