Afscheid, afronden, het einde van een mooie periode <3

Bericht van 15 oktober 2018

THE STORY OF…
Yoga Beer is ontstaan in januari 2011. Vanuit een behoefte die al heel lang in mij aanwezig was om met kinderen te gaan werken en nog duidelijker werd na het overlijden van mijn dochter in september 2010.
Isabelle werd stil geboren en wij wisten al vroeg in de zwangerschap dat ze het syndroom van Down en een hartafwijking had. Toch kwam haar stilgeboorte onverwacht. Ook al was het intens verdrietig, het was ook een bijzonder mooi moment in mijn leven en de katalysator om nu eindelijk te gaan doen waar mijn hart altijd al lag.
Sinds 2005 werkte ik als natuurgeneeskundig therapeut, gaf coachings en healings aan voornamelijk vrouwen & moeders, en meditatie- en mindfulness-lessen, maar yoga deed ik vooral voor mezelf.
Tijdens mijn kinderyoga opleiding (2011), die ik in eerste instantie deed om mijn rouw een plek te geven, deed ik ook een opleiding in fluisteren en creatieve therapie. Het balletje rolde als vanzelf en de eerste kinderen kwamen direct  de studio en praktijk binnen. Dit moest ik doen, dit was ook wat Isabelle mij kwam brengen. Na verdere scholing tot kindercoach en nog meer specialisme in yoga, mindfulness, coaching en healing gericht op kinderen en ouders, bleef de studio en praktijk maar groeien. Yoga Beer werd een begrip in Bussum en omgeving, maar ook ver daar buiten, en is inmiddels ook een opleidingscentrum voor andere helende kinderyoga coaches geworden.
Na jaren van enorme groei heeft Yoga Beer in 2018 gekozen voor verdieping. Een verhuizing naar een fijne groene en rustige plek in Bussum, niet nog meer groepen gaan draaien, maar minder en de groepen die we hebben volledige aandacht blijven geven. Zowel in de lessen, de coaching en healing consulten en in de opleiding is aandacht de belangrijkste pijler.
Dank je wel lieve, mooie Isabelle Madelief de Beer voor jouw aandeel in Yoga Beer

Deze tekst vind je op onze website en nu, juni 2022, 11 jaar later, gaat mijn verhaal verder,
maar Yoga Beer helaas niet. In ieder geval niet in deze vorm.
Er is de afgelopen jaren veel veranderd en ook wij bij Yoga Beer zijn aan verandering onderhevig, maar de verandering werd versneld door de lockdowns tijdens COVID-19 en geheel onverwacht de verkoop van het pand op de Herenstraat afgelopen december.
Tijd om de som op te maken. Wat wil ik en waar is er behoefte in dat wat ik bied?
We hebben de lockdowns doorstaan, maar ons ledenaantal is inmiddels de helft van wat het eind 2019 was. Heel confronterend, maar ook goed om mee te nemen bij de beslissing doorgaan of niet.
Inmiddels weet ook iedereen dat ik door omstandigheden niet meer terug wil naar 12 yogalessen en gemiddeld 6 coachings in de week en dat ik wat meer ruimte voor mezelf wil gaan innemen.

Maar hoe dan wel?
De afgelopen maanden ben ik heel veel gaan voelen. Waar word ik blij van, waar krijg ik energie van en waar loop ik op leeg? Hier heb ik de tijd voor genomen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu met heel mijn hart en ziel een keus heb gemaakt.

*Wij blijven intuïtief coachen en healen waarin ik me voornamelijk richt op de (jonge) vrouw 
  van 10 tot 100 en het gezinssysteem.
*Wij blijven opleiden, zoals de Helend Coach & Opvoeden vanuit EigenWijsheid
  en de Helend KinderYogaCoach
*Wij blijven op maat lessen, workshops en trainingen op locaties aanbieden op het gebied
  van Kinder/TienerYoga & Mindfulness
*Wij blijven in kleine groepen Gentle Yoga en Yoga bij chronische pijn en Anusara Yoga
  aanbieden voor 21+
*Wij blijven tieneryoga aanbieden vanaf 12 jaar (middelbare school) in kleine groepen op onze eigen locatie

Maar

*Wij stoppen met kinderyoga & ouderkindyoga geven op onze eigen locatie. 

*Wij stoppen met yoga geven aan de jongste tieners (10-12 jaar) op onze eigen locatie

*Wij stoppen met kindercoaching van 4-10 jaar 

Rinske blijft aan ons verbonden en zal naast haar nieuwe uitdaging waar ze per juli as start alle kleuter & kinderyoga op locatie verzorgen
Mandy blijft de yoga voor de tieners en volwassenen doen en de coachings en opleidingen zowel op onze eigen plek als op locatie. Daarnaast gaat ze zich meer richten op haar andere bedrijf.

Dan de belangrijke vraag:
Waar gaan we dat doen?
We kunnen het nog niet zeggen, maar we kunnen wel zeggen dat we na een intense zoektocht  een prachtige kleine AtelierStudio hebben gevonden niet zo ver van onze locatie nu. Omdat het contract nog getekend moet worden, komen we hier volgende week op terug, net als het rooster vanaf september.
De bedoeling is dat er straks nog 2 tienergroepen zijn en 3 volwassen groepen (1 avon
d en 2 ochtenden) Dit alles hangt af van de animo van aanmeldingen in het nieuwe seizoen. Er zullen wel minder plekken zijn per les (6 per les live en online tot 10) en vol is vol.
Wel zullen net als nu ook hybride blijven.

Op het moment dat de handtekening is gezet, en dat zal begin volgende week zijn, zullen we nog een mail versturen met het nieuwe adres en het nieuwe rooster per 1 september. En dan kan iedereen die vanaf september weer graag bij ons yoga wilt komen doen zich opnieuw opgeven onder ook nieuwe voorwaarden.

Rest ons nog iedereen enorm te bedanken voor al het vertrouwen de afgelopen jaren en we hopen iedereen deze laatste weken nog even in de studio te zien. (kom je lessen inhalen!)

Lieve groet
van de Yoga BerenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *