YogaBeer

 

Bij Yoga Beer Bussum ben je van harte welkom voor de volgende yogalessen:
KinderYoga,
TienerYoga,
WobbelYoga,
-OuderKindYoga/FamilieYoga,
-KinderYoga op Maat,
-YogaBeer op School,
-Grote Beren Yoga/MammaYoga,
-KarmaYoga.

Yoga doe ik voor mezelf al een hele tijd, pas in 2010 gebeurde er iets in mijn leven om meer met yoga te gaan doen. In eerste instantie voor mezelf, maar al snel daarna om door te geven. Vooral aan kinderen. 
Door mijn werk als therapeut kwam ik veel kinderen tegen die niet lekker in hun vel zitten en omdat ik zelf al  jaren aan yoga doe, weet ik hoe bewust je wordt van je lichaam en je meer rust ervaart na een yogales. Dus daar was een link gelegd. Daarnaast was ik op een punt in mijn leven gekomen om mijn verlangen, om te gaan werken met kinderen te gaan verwezenlijken, en een opleiding te gaan doen gericht op kinderen en aanvullend op mijn vak als natuurgeneeskundig therapeut. Dit werd de opleiding tot Kinderyogadocent. Omdat ik ook al jaren balletles aan jonge kinderen gaf, was de stap om les te geven niet zo groot, maar in tegenstelling tot de danswereld werken we vanuit de yoga met je eigen lichaamswijsheid en niet met de lichaamswilskracht. Hierdoor gaan we nooit over onze eigen grens heen en doen we alleen dat wat goed voelt.
Door kinderen met yoga kennis te laten maken, kunnen we ze helpen bij hun basis te blijven of hun basis te hervinden en het zelfvertrouwen te laten groeien. Vanuit de yogafilosofie leren wij liefdevol en met mededogen met onszelf om te gaan, waardoor we dat ook met een ander kunnen. Yoga zorgt voor rust en bewustzijn, ook bij kinderen. Zij worden zich bewust van hun lichaam en hun zijn, en daarmee groeit het zelfvertrouwen.
Naast de reguliere kinderyogalessen geef ik ook yoga op therapeutische basis aan kinderen met een extra uitdaging of aan kinderen die wat extra aandacht nodig hebben.

In 2012 ben ik als mindfulnesstrainer de bewegingslessen tijdens de stiltedagen voor mindfulness gaan geven en die werden zo enthousiast ontvangen, dat de vraag kwam of ik die ook wekelijks wilde gaan doen. Daarnaast kwamen steeds meer moeders van de kinderen die yoga bij ons doen met de vraag om ook voor hun een yogales wilde neerzetten. Met wat extra bijscholing in hatha yoga, yin yoga en kundalini yoga ben ik de Grote Beren Yoga groepen gaan neerzetten. Mindful Yoga, yoga met aandacht.