MindfulKids & MindfulTeens

Wat is Mindfulness?
Mindfulness betekent niets anders dan alles wat je doet met volledige aandacht te doen. Dit is iets wat boeddhisten altijd al doen en deze beoefening wordt in het boeddhisme al eeuwen gedaan.
Dus een mindfulnesscursus is eigenlijk een aandachtstraining. Mensen die mediteren kennen het effect van met volledige aandacht in het nu zijn. En dat leer je tijdens een mindfulnesscursus.

Voor wie is Mindfulness geschikt?
Iedereen kan een mindfulnesscursus volgen en zal daar zeker iets leren of daar iets aan hebben. Het helpt minder te piekeren, minder onrustige gevoelens en minder stress gevoelens bij nieuwe uitdagingen.
Bij YogaBeerBussum zijn er twee mindfulnesscursussen voor kinderen & jongeren en een mindfulnessworkshop voor ouders & kinderen.
Een MindfulKids, voor kinderen van de basisschool en een MindfulTeens, voor tieners vanaf de brugklas tot 17/18 jaar.
De cursussen met oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en fase van het kind en er wordt verwacht dat de kinderen thuis met de steun van ouders oefent.

Om onze kinderen te ondersteunen in hun Mindfulnesstraining de aankomende zes weken, vragen wij ouders zich op te geven voor de Mindful Ouderschapstraining die parallel loopt aan de kinder- en tienertraining. Dit zal er voor zorgen dat het proces niet alleen bij het kind zal plaatsvinden, maar ook bij de ouder en automatisch ook het gehele gezin. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit het meeste effect zou hebben en dat het geleerde in de training het beste geïntegreerd wordt in het kind, ouder en gezin.

Onze trainingen zijn op maat gemaakt, gericht op de specifieke hulpvraag en kunnen individueel of in groepjes van vier worden gevolgd.

Start zesweekse cursus MindfulKids basisschool 8+ op maandag 5 maart  2018
Vanaf maandag 5 maart t/m 9 april 2018 van 16.00-17.00 uur.
Vergoeding 175 euro in groep van maximaal 4 kinderen
Vergoeding 295 euro individuele training
Wil je de training individueel volgen, neem dan contact op.

Start zesweekse cursus MindfulTeens middelbare school 12+
op dinsdag 6 maart 2018
Vanaf dinsdag 6 maart t/m 10 april 2018 van 18.45-19.45 uur.
Vergoeding 175 euro in groep van maximaal 4 tieners
Vergoeding 295 euro individuele training
Wil je de training individueel volgen, neem dan contact op.

Laat de hoogte van de vergoeding je niet weerhouden om de cursus te doen. Wees zo vrij om contact met mij op te nemen om een vergoeding naar draagkracht af te spreken.
Iedere cursus heeft maximaal 4 deelnemers. Een privecursus of samen met een vriendje of vriendinnetje op een ander tijdstip is zeker bespreekbaar.