KinderCoaching

Love me when I least deserve it, because that’s when I really need it’  

Ieder kind is uniek en dat willen we graag zo houden!
KinderCoaching staat voor een laagdrempelige, kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Vanaf twaalf jaar hebben we ook TienerCoaching

Wanneer zet je KinderCoaching in?
Over het algemeen wordt kindercoaching ingezet als ouders het gevoel hebben dat het kind hulp nodig heeft of dat de ouders zelf het gevoel hebben hulp nodig te hebben. Soms vraagt het kind zelf direct om hulp.
Kindercoaching kan ingezet worden bij gebrek aan zelfvertrouwen of geen vertrouwen hebben in anderen, problemen met het zelfbeeld, angsten en fobieën, verdriet en verlies, verbeteren sociale vaardigheden, pestproblemen, gedragsproblemen, slaapproblemen, hooggevoeligheid, concentratie en de pubertijd.

Hoe werkt KinderCoaching?
Mijn voorkeur gaat uit naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 tot 20 minuten met ouders/verzorgers en het kind. Als de klik er is maken we een afspraak voor een intakegesprek van een uur tot anderhalf uur. Dit is met een of beide ouders/verzorgers zonder het kind. Hierna volgt het coachingstraject met het kind.
Over het algemeen hebben we vijf sessies van 45 minuten nodig om tot een goede afronding te komen. Uitzonderingen daargelaten. De ouders zijn bij deze sessies niet aanwezig, maar hun steun is wel heel belangrijk om het coachingstraject te laten slagen.
Na drie sessies volgt er een oudercoaching om de situatie te bespreken en te kijken of er meer nodig is en wat je thuis nog zou kunnen doen.

De methodieken die kunnen worden ingezet naast de reguliere coachingstechnieken kunnen zijn cognitieve gedragstherapie, yoga, mindfulness, familieopstellingen, creatieve werkvormen, EFT en diverse healing- en massagetechnieken.
Daarnaast kunnen we ook gebruik maken natuurcoaching buiten. Lekker buiten en spelen met de natuurelementen.

KinderCoaching Binnen gebeurt in de praktijk op de Hooftlaan in Bussum. Hier, in de praktijkruimte, is ruimte om aan tafel te werken, op de grond of in de ruimte. De ruimte is ruim en er zijn dan ook verschillende mogelijkheden om te coachen.  Er kan gebruik gemaakt worden van systeemwerk, creatieve therapie, speltherapie, yogatherapie, massagetherapie en energetische therapie. Er zijn yogamatten, yogaballen, hoepels, kussens, dekens, poppen, knuffels, ballen, spelletjes, kleurtjes, papier en meer.
Het is in sommige gevallen ook mogelijk om de coaching bij het kind thuis te doen. Dit in overleg.

KinderCoaching Buiten is vooral voor die kinderen die fysiek meer uitdaging kunnen gebruiken en daardoor zich makkelijker openstellen. Buitenspelen is zo belangrijk voor kinderen, maar helaas is het steeds moeilijker om vrij en creatief te kunnen buitenspelen. Tijdens het buitenspelen ontwikkelen kinderen hun creativiteit, inzicht te ontwikkelen en leren ze ook verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Daarnaast gaan ze door buiten spelen hun lichaam beter leren kennen, zitten ze beter in hun vel en gaat het cognitieve stuk ook makkelijker.
Locaties in de omgeving waar ik graag werk en waar een plek voor ouders is om even een kopje koffie te drinken zijn bijvoorbeeld:
-De hei bij Heidezicht in Bussum
-De hei bij de Tafelberg in Blaricum
-Natuurmonumenten/landgoed Bantam/Brambergen in ‘s Graveland
-Strand Naarden aan het Gooimeer
-Naardermeer in Naarden
-Op de wallen van Naarden-Vesting
Tijdens de buitencoachings kunnen we wandelen, voetballen, spelletjes spelen, hutten bouwen, vliegeren enz.

Kinder E-Coaching/Opvoedingsadvies
Wil je als ouder informatie of heb je vragen over de KinderCoaching, dan kan je dat uiteraard vrijblijvend per telefoon of email doen.
Wil je echt advies en handvatten om een situatie aan te pakken en niet direct een coachingstraject in stappen met je kind, dan valt dit onder een E-Coaching. In zo’n consult stop ik tijd, energie en mijn know-how en daar staat dan ook een investering tegenover.
Voor een email consult klik hier

Wat zijn de tarieven voor KinderCoaching?
Kennismakingsgesprek (max. 15 min)        gratis
E-Coaching                                                              45 euro
Intakegesprek (max. 75 minuten)                75 euro
Coachingsessies (30 minuten)                      40 euro
Coachingsessies (45 minuten)                      50 euro
Coachingsessies (60 minuten)                      65 euro
Oudergesprek (60 minuten)                           65 euro
Alle bedragen zijn inclusief 21% btw.

Mediamiek =  heldervoelend

Interesse? Voor een kennismakingsgesprek ben ik telefonisch te bereiken op:

06-27511824 of per email: yogabeerbussum@gmail.com